Прозивка без Бразилаца

33

Одмора више нема, време је за рад. Фудбалери Црвене звезде уписали су данас први радан дан у 2012. години. Тренер Роберт Просинечки извршио је прозивку подно северне трибине Маракане, а у свлачионици на првом тренингу било је присутно и десет нових лица, од којих три повратника међу црвено-беле: Тошић, Перовић и Трифуновић.

На првом састанку у Новој години, играчима сам пожелео много лепих ствари. Пре свега да буду здрави, да добро тренирају, да побеђујемо у првенству и Купу и да остваримо добре резултате за клуб. Играчима који су стигли као појачања сам поручио да су дошли у велики клуб, да су им обавезе велике, да навијачи пуно очекују од њих, и да се што пре навикну на притисак који са собом носи играње у нашем клубу – изјавио је Просинечки и додао да ће о евентуалним новинама и променама у игри црвено-белих размишљати током припрема.
Битно је да смо довели најбоље играче из Србије, и верујем да ће они донети „свежу крв“. Ради се о одличним играчима, репрезентативцима и сигуран сам да могу да одговоре на велике захтеве – оптимиста је Просинечки који је претходних неколико дана боравио у Барселони, где је разговорао са представницима каталонског клуба, а резултати преговора, тек треба да уследе.
Сматрам да смо направили добру ствар за Црвену звезду током боравка у Шпанији. За Барсине играче се распитују, и заинтересовани су клубови из целог света, а не само ми, тако да ћемо видети колико је могуће реализовати неки од трансфера.
Велики Жути је рекао и да ће након тестирања које ће бити обављено током данашњег и наредна два дана добити јасну слику о спремности играча и о томе колико су тренирали током једномесечне паузе и додао да простора за нове одласке, али и доласке, свакако има.
Прелазни рок је тек почео, имамо времена да доведемо још неког играча уколико проценимо да поседује велики квалитет. У наредних неколико дана ће много тога бити јасније – закључио је Роберт Просинечки.

На прозивци су се појавили скоро сви играчи на које Црвена звезда рачуна у предстојећој полусезони, изузев Кадуа, Борхе и Евандра који у главни град Србије долазе сутра, и Пашека који ће се саиграчима прикључити у четвртак.
Наш тим ће уводни део припрема обавити у Београду, уз уобичајене тестове за све играче.
Базични део припрема ће бити на црногорском приморју, од 19. до 29. јануара, а црвено-бели ће бити смештени у тамошњем луксузном хотелу „Сплендид“ у Бечићима. Први тест ове године уследиће 22. јануара, а Црвену звезду ће у Радановићима угостити црногорски прволигаш Грбаљ. Потом следи провера са екипом Будућности у Подгорици (25. јануар), а дан касније са Зетом у Голубовцима. Наш најтрофејнији клуб ће 28. јануара бити гост Леотара у Требињу (Република Српска), где ће одиграти пријатељску утакмицу. Очекује се да на свим овим припремним мечевима, као и прошле године, буде велики број навијача нашег клуба, с обзиром да Звезда у Црној Гори и Републици Српској има огроман број присталица.

Завршни део зимских припрема фудбалери Звезде ће обавити у старој бази годинама уназад, у Анталији, познатом туристичком центру на турској обали Средоземног мора. Екипа црвено-белих ни ове године неће мењати хотел, па ће поново бити смештена у „Калисти“, где с пратећим садржајима постоје врхунски услови за обављање зимских припрема фудбалских екипа. Први ривал у Турској биће швајцарски Винтертур (2. фебруар), а потом ће Црвена звезда бити учесник турнира у Анталији, на коме ће се 4. фебруара састати са словачким клубом Жилином, док је други пар: Клуж (Румунија) – Литекс, Ловеч (Бугарска). Три дана касније на програму су утакмице за треће и прво место.
Ривал Црвене звезде у Турској биће и кинески прволигаш Ђенгсу сејнти (11. фебруар), за кога с доста успеха наступа некадашњи нападач нашег клуба Александар Јевтић, док је тренер овог кинеског прволигаша познати српски стручњак Драгомир Окука. Последња провера у Анталији је на програму 14. фебруара, два дана пре повратка у Београд, а противник Црвене звезде биће трофејни румунски клуб Динамо из Букурешта.

Претходни текстБудућност за наставак серије
Следећи текстЦрвено – беле спремне за пут у Италију