Црвена звезда забележила прву победу у гостима

49

Кошаркаши Црвене звезде Београд лепо су отворили Нову годину. Наиме, у српском дербију 14. кола АБА лиге савладали су Хемофарм резултатом 81:73. Била је то сјајна представа црвено – белих у другом полувремену и велики резултатски преокрет. Забележили су прву  победу у гостима у овој сезони.

Оба тима жестоко су почела, а изабраници Светислава Пешића први пут су повели у 35. минуту и успели да сачувају предност до краја утакмице. Већ у четвртом минуту  Хемофарм је остао без првог плеја Оташевића који је после једног продора задобио потрес мозга, а Звезда је играла без Недлолвића, па се на основу тога може рећи да је игра у потпуности била равноправна. Звезда је на старту форсирала зонску одбрану , али се у томе нису најбоље снашли јер им је домаћин често секао нападе фауловима . На паузу се отишло са 46:36 за „фармацеуте“.

Почетак другог полувремена припао је кошаркашима из Београда и био је наговештај великог преокрета. Агресивна одбрана дала је резултат, а Вршчани у целој трећој четвртини нису успели да организују квалитетан напад. Диктирали су темпо , а тројком Бојана Поповића у 33. минуту и кошем Милета Илића, први пут су прешли у вођство – 65:64. Утакмица је попримила другачији ток и било је јасно да ће Звезда направити први „брејк“ ове сезоне.

Претходни текстЦрвено – беле без муке до тријумфа
Следећи текстСрећан Божић