Пешић оптимиста пред дерби

30

Кошаркаши Црвене звезде састају се у 13. колу регионалне АБА лиге са  вечитим  ривалом Партизаном. Наша екипа прекинула је неугодну серију пораза у мечу са Широким, па веома мотивисано и растерећено улази у овај дуел.

Екипа Светисалва Пешића полако долази до жељене игре, коцкице се  склапају са пуно стрпљења. Звезда ће на овом мечу бити јача за Омара Томаса, који је спреман да по први пут обуче дрес нове екипе. Сигурно је да ће наш тим бити у психолошкој предност. Питање је колико ће Партизан моћи да заборави елиминацију из Евролиге и сусрет  са Емпорио Арманијем, па је то велика шанса за Црвену Звезду.
Светислав Пешић очекује тежак меч у коме ће ситнице решити победника.
– Дерби је увек специфичан меч, има додатну вредност и велику тежину. Нама је веома битан , а сигуран сам да је тако и у Партизану. Њихов пораз у Евролиги нама на олакшава ситуацију. То је мач са две оштрице. Партизан је још увек фаворит, али то не значи да не верујем у тријумф. Морамо да се боримо, испунимо пре свега дефанзивне задатке па како буде. Нисам тренер који воли да губи, очекујем да се равноправно носимо са њима. Имали само доста времена од утакмице са Широким да се припремимо и пре свега интегришемо екипу. Радује ме здравствени билтен, мало смо оздравили. Једино је проблема са вирусом имао Васић, али ће и он бити потпуно спреман– рекао је популарни Кари.

Трофејни стручњак истиче да од Омара Томаса још увек не очекује велики допринос.
– Сигурно је да се ради о добром играчу. Фали му физичка припрема, још увек није у сјајној кондицији и то ће представљати проблем да пружи партије у континуитету. Очекјем да нам помогне већ против Партизана и надам се да ће из меча у меч бити бољи.
Пешић је говорио и о предностима Звезде.
Изазов за моје играче је велики. Многи  још увек нису имали прилику да одиграју дерби, а то је оно за шта се тренира и напорно ради. Верујем да ће бити силно мотивисани да пруже максимум. Морамо да спречимо транзицију и зауставимо Партизанове контре. Они су добра екипа, верујем да ће толико критиковани Лоу бити велика опасност, морамо да обратимо пажњу на њега. За нас је добра ствар што не игра Мачван, ове сезоне потрвдио је о каквом се играчу ради. Победа би нам дала сигурност, и била би путоказ за даљи рад и напредак. Верујем у своје играче и надам се позитивном исходу.
Утакмица у дворани „Пионир“ игра се у недељу 25. децембра са почетком у 20 часова, а условно речено, домаћин је Партизан. 

Претходни текстМлади радник лечи евро ране
Следећи текстМарић најбољи сениор