Просинечки спрема велике резове

68

Црвена звезда веома лоше је одиграла јесењи део првенства. У последњем 15. колу црвено-бели поражени су од Војводине. После овог неуспеха, али и бледих издања у неколико претходних мечева, Роберт Просинечки решио је да пред пролеће потпуно реновира тим.

Млади стратег донео је одлуку да чак 11 играча може да напусти Звезду. Ли Ади и Анрдија Калуђеровић већ су пронашли нове клубове. Слободни у избору нове средине су још и : Милан Вилотић, Савио, Никола Игњатијевић и Милан Јеремић. У случају адекватне понуде са „Маракане“ ће и: Каду, Ковачевић, Рељић и Данијел Михајловић. Са Мезенгом је нешто другачија ситуација. У случају да Фламенго нађе уноснији ангажман, нападач ће такође спаковати кофере.
– Ово је најтежи период за сваког тренера. Није ми лако да се одрекенм појединих играча, али таква је природа посла. Звезда и Инчон су се већ договорили, надам се да ће и Андрија успети да усагласи своје услове. Ли Ади је изражио жељу да оде, пуштамо га на обострано задовољство. Мислим да ће и Милан Вилотић наћи добар клуб– рекао је Роберт Просинечки.

Млади стратег  анализирао је свако име са списка.
– Савио, Јеремић и  Игњатијевић готово да нису ни играли ове сезоне, па ће имати прилику да промене средину. Каду је имао добру полусезону, али није играо финиш. У случају солидне  понуде нећу га задржавати. Рељић и Ковачевић су ми веома драги играчи, али тако је то у фудбалу. Позиција левог бека нам је попуњена.  Стигао је талентовани  Младеновић, можда се врати и Тошић.Код  Ковачевић је иста ситуација  као и код  Кадуа. Михајловић је дуго био повређен, има времена да видимо колико можемо да рачунамо на њега.
Није се прославио ни Мезенга. Утакмица са Војводином можда је била и последња за Бразилца у црвено-белом дресу.
– Имамо више него коректне односе са Фламенгом. Он је позајмљен до краја сезоне, тако да нећемо  журити са одлуком. Видћемо да ли ће добити шансу у пролећном делу сезоне– додао је Просинечки.

Наш тренер негирао је одласке Микић и Лазовића.
– Микић је један од најбољих бочних играча у држави. Нисам за то да оде, пустићемо га само за десет милиона. Што се Лазовића тиче, драго ми је што менаџери долазе да га гледају и што се распитују. То је сигнал да смо добро и квалитетно радили. Он је будућност клуба, али ако неко дође са великом сумом новца ја не могу ништа да урадим– завршио је популарни Роби.
Наши играчи припреме крећу 10. Јануара 2012. године. После уводног рада у Београду, црвено-бели ће у Будву, док ће поседњи „дрил“ бити одрађен у Труској. Очекује нас буран прелазни рок, надамо се Звездином пролећу.

Претходни текстЛазовић најбољи млади фудбалер у лиги
Следећи текстНијансе одлучиле у корист Арага