Црвено-бели жал за победом

36

Фудбалери Црвене звезде поражени су у 141.  вечитом дербију. Мало спортске среће и концентрације недостајало је нашим играчима да дођу до повољнијег резултата. После промашеног пенала Евандра у 42. минуту и одличне прилике коју Борха није претворио у погодак, Партизан је искористио своје шансе и дошао до вредних бодова.

– Нисмо искористили наше прилике, они јесу своје, и из два шута дали су нам два гола. Имали смо пенал, прилику Лазовића, Борхе… Пуно смо размишљали о промашају са беле тачке, иако сам у свлачионици покушао да подигнем екипу. Нисмо имали снаге, можда и карактера, да се вратимо у наставку и дођемо до бољег резултата. Ово је тежак пораз за све нас, њихова предност је велика али ми се нећемо предати. Наравно, морамо пуно тога још да поправимо-констатовао је Роберт Просинечки.

Ли Ади није успео да интервенише на прави начин код првог гола.
– Била је ово добра утакмица, имали смо доста прилика али не и среће. Имамо добар тим, вратићемо се на пут успеха, првенство није готово. Борићемо се жестоко за титулу до последњег кола.
Разочаран је био и наш центарфор Андрија Калуђеровић.
– Пенал је најбоља прилика у фудбалу, ми смо га промашили. Касније, на моју асистенцију главом, ни Борха није био прецизан са само неколико метара удаљености. Партизан је из прве прилике затресао нашу мрежу, и већ тада је меч био решен. Дуго је првенство, у фудбалу је све могуће, разлика није недостижна. Ипак, мораћемо неке ствари да побољшамо у игри.
Каду након дуге паузе због повреде није могао да пружи бољу партију.
– Увек је тешко кад изгубиш од Партизана. Мислим да смо били бољи, посебно у првом полувремену.Могли смо да одемо на одмор са вођством, али нисмо искористили једанаестерац. Дуго нисам играо, па је било логично да пенал шутира Евандро који је био у протеклим утакмицама два пута прецизан.

Претходни текстЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 0:2 (0:0)
Следећи текстСрећа напустила Звезду