ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 0:2 (0:0)

72

СТАДИОН: Црвене звезде. ГЛЕДАЛАЦА: 40.000. СУДИЈА: Данило Грујић (Ниш). СТРЕЛЦИ: Вукић у 71. и Шћеповић у 79. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Мијаиловић, Ади, Петковић, Димитријевић (од 72. Вилотић), Каду (од 72. Вешовић), Евандро, Лазовић, Борха, Калуђеровић (од 77. Мезенга).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Рнић, Иванов, Лазевски, Камара, Бабовић, Томић, Вукић (од 75. Смиљанић), Шћеповић (од 82. Јованчић), Марковић (од 69. Дијара).

Фудбалери Црвене звезде поражени су у 13. колу Јелен Супер лиге од вечитог ривала Партизана, резултатом 2:0. У прилично лошој фудбалској представи, без пуно лепих потеза, боље се снашао наш противник који је у другом полувремену искористио тренутке деконцентрације наших одбрамбених играча.

Почетак није наговештавао овакав развој догађаја. Кренули су изабраници Роберта Просинечког офанзивно већ од самог старта и први покушај бележимо у 4. минуту када Калуђеровић шутира са дистанце, али не превише опасно по гол ривала. Већ у следећем нападу, нова колосална шанса за наш тим. Наиме после корнера Лазовића, Борха је лопту са пенала послао пред сам гол, Микић је сачекао на три метра, али је пребацио гол Стојковића. И у следећих двадесетак минута Звезда је притискала противника, који се организовано бранио и из контри и полуконтри угрожавао наш гол. Покушавали су Борха, Лазовић и Калуђеровић, али безуспешно. Партизан се пред крај првог дела ослободио притиска, и успоставио равнотежу на терену и када су сви помислили да узбуђења више неће бити, наш леви бек Петковић извео је слободан ударац, лопта је на путу ка мрежи ударила Рнића у руку и судија Грујић показао је на белу тачку. Одговорност на себе преузео је Евандро, шутирао по земљи, послао Стојковића у леву, а лопту у десну страну, међутим само до стативе, па се на полувреме отишло резултатом с почетка меча.

У наставку, обе екипе су ушле мирније у игру, и играло се углавном око центра. Прво велико узбуђење бележимо у 10 минуту другог дела, када је Лазовић пробио по боку, заврнуо лопту, коју је Калуђеровић спустио до Колумбијца Борхе који са пет метара неометан шутира поред гола. И то је било све што су играчи црвено-белих урадили данас. Дозволили су ривалу да пренесе тежиште игре на нашу половину и лоптама у простор угрожавају Бајковића. Први шок уследио је у 71. минуту, ветеран Вукић примио је лопту на 20 метара, ушетао се у казнени простор и погодио циљ. Од тог тренута и оно мало игре што смо имали се распало, а врхунац се збио 10-ак минута пре краја када је нападач гостију Шћеповић искористио неспоразум нашег голмана и Вилотића и протурио лопту у мрежу. И то је дефинитивно био крај свих наших надања о прекиду негативне традиције. До краја изузев покушаја Борхе ништа значајније се није десило, па је звиждук судије за крај меча дао знак нашим навијачима да салвама звиждука са терена испрате момке у црвено-белим дресовима.

Претходни текстПеруничић одбројава до Европског првенства
Следећи текстЦрвено-бели жал за победом