Звездина добра увертира пред дерби

37

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 4.900. Судијa: Мајо Вујовић. Помоћници: Бранко Павловић и Саша Живковић. Стрелци: 1:0 Мезенга у 31. минуту, 2:0 Евандро у 42 минуту, 3:0 Мезенга у 59. минуту, 4:0 Борха у 77. минуту. Жути картони: Крчмаревић у 15. минуту, Калуђеровић у 90+2. минуту.Црвени картон: Крчмаревић у 44. минуту.
Црвена звезда: Кировски, Мијаиловић, Димитријевић, Лазовић, Мезенга, Евандро, Микић, Борха, Стојковић, Петковић, Калуђеровић.Резерве: Бајковић, Савио, Ади, Јеремић, Јанковић, Вешовић.
Смедерево: Ранковић, И. Милосављевић, Ћеран, Адамовић, М. Милосављевић, Брковић, Јеринић, Стојановић, Миовић, Крчмаревић.Резерве: Живковић, Брашанац, Трујић, Тодоровић, Станић, Вучинић.

Велики тријумф и добра увертира за суботњи дерби (18.00) направили су наши играчи на свом терену у четврт финалу Купа Србије  савладавши Смедерево резултатом 4:0. Од првог минута кренули су нападачки и нису дозвољавали гостима да направе ни једну прилику, а камоли да озбиљније угрозе гол Александра Кировског.

Већ у другом минуту покушали су наши преко Борхе да пошаљу лопту у мрежу, али то се није десило све до 31. минута, иако су се шансе низале. Добри пас Дарка Лазовића упућен према Мезенги коначно је уродио плодом и Црвена звезда постиже први гол.

Тачку на прво полувреме ставио је Евандро у 42. Минуту при чему су црвено бели са олакшањем отишли на паузу. Другу полувреме одликовало је изменама тренера Роберта Просинечког који је пре свега хтео да сачува играче од повреда, поготово после трећег гола који је опет постигао Мезенга. Коначан резултат поставља Борха у 77. минуту што је дало велики подстрек играчима да у истом стилу наставе и у 141. вечитом дербију.


Претходни текстНинковић на месту председника црвено-белих
Следећи текстЦрвено беле застале на броју 65