ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОФК БЕОГРАД 3:1 (2:1)

73

СТАДИОН: Црвене звезде. СУДИЈА: Миленко Вукадиновић (Београд). СТРЕЛЦИ: Калуђеровић у 16 и 17, Ли Ади у 20 (аг), Борха у 78.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Ади, Вилотић, Рељић (од 65. Петковић), Ковачевић (од 56. Мијаиловић), Димитријевић, Евандро, Борха, Вешовић, Калуђеровић (од 82. Мезенга).
ОФК БЕОГРАД: Лукач, Родић, Петковић, Кецојевић, Гашић, Николић, Османагић (од 66. Бајић), Мијић (од 57. Крстић), Симић, Павловић (од 86. Јелић), Такач.

У атмосфери славља и обележавања 60 година од освајања прве титуле, фудбалери Црвене звезде на Маракани савладали су ОФК Београд, мада убедљив резултат 3:1 и није право огледало дешавања на терену. Поново су црвено-бели осцилирали, али срећом времена за консолидацију игре има, с обзиром на то да ће после 11. кола уследити првенствена пауза.

Два везана покушаја Борхе на почетку дуела били су одличан увод у офанзивну игру нашег тима. Било је јасно да црвено-бели желе што пре да заврше посао против госта са Карабурме, који у тим моментима меча није успевао да се озбиљније одупре изабраницима Роберта Просинчеког. Награђена је за труд Звезда и то са камтом. Нападач Андрија Калуђеровић у два минута исто толико пута је затресао мрежу „романтичара“. Прво у 16. минуту је одлично одреаговао на лопту Димитријевиаћ, а потом минут касније главом је „закуцао“ пас Борхе. Чинило се да све конце у мечу вуку наши играчи, али да и није баш тако показао је наставак меча. Слободан ударац који је изво Симић у 20. минуту није деловао превише опасно, међутим, уместо да лопту избије Ли Ади је послао у сопствену мрежу. Ова ситуација као да је паралисала наше играче, који до одласка на одмор нису успели да ураде ништа опасније, што је дало додатни простор госту који је у пар наврата преко Симића угрозио гомана Бајковића. 

Друго полувреме отворио је Евандро шансом, али је лоше захватио лопту главом након центаршута Рељића са леве стране. У 50. минуту, све бољи Вешовић све је одлично одрадио, ослободио се пратиоца, али у одсудном моменту, није имао довољно концентрације за завршни ударац. Серију промашаја у наставку употпунио је Калуђеровић, тачније, његов ударац одбранио је голман гостију. Уследио је период када се играло само на средини терена, и у коме су гости имали иницијативу. Срећа нас је погледала 15 минута пре краја када је Бајковић спасао наш тим сјајном интервенцијом. Два минута касније опет нам се следила крв у жилама, ОФК Београд је био у шанси, коју није реализовао, а казна за промашаје госте је стигла већ у следећем минуту. Мијаиловић, који је заменио капитена Ковчевића, сјајно је центрирао, Борха се поклонио и сместио лопту у малу мрежу „романтичара“ за вођство од 3:1. Од тог тренутка било је јасно да је питање победника решено, па су до краја и једни и други играли са мање жара.

Гости једино у првих 15-20 минута нису одиграли на њиховом нивоу, али су све остало време играли квалитетан и отворен фудбал. Била је то заиста права првенственжа утакмица. После лошијег резултата у претходном колу, на гостовању у Ужицу, радује нас победа од 3:1 против ОФК Београда. Можда нисмо приказали игру каква се прижељкивала, али после победе над градским ривалом – сви смо задовољни – рекао је помоћни тренер црвено-белих Слободан Маровић.

Претходни текстБез права на кикс
Следећи текстЦрвено-бели надиграни у Загребу