Звезда победила Клек

40

Одбојкаши Црвене звезде тријумфовали су у трећем колу ВШ Суперлиге. На неугодном гостовању у Клеку црвено- бели славили су 1:3.

Звезда је у меч ушла као апсолутни фаворит, али је домаћин почео растерећено и успео да освоји први сет. Разиграла су се браћа Милош и Зоран Атељевић, прорадио је и блок па су домаћи диктирали темпо игре. Изабраници Жељка Булатовића пробудили су се у другом сету и почели да играју озбиљније. Доминирали су сервисом, док је током меча прорадио и блок. Клечани су покушавали да парирају али је разлика у квалитету дошла до изражаја, па су црвено- бели успели да освоје наредна три сета, и однесу бодове из Олимпијског села.
– Грешке из предходна три меча, поновили смо у првом сету. Играли смо без блока, без одбране, донекле нас је држао сервис који је и ове годихе наше јаче оружје. То није било довољно да први сет решимо у своју корист. Сигуран сам да можемо још боље да сервирамо. Ту пре свега мислим на Копривицу и Митића. Напад смо одиграли кореткно, али није сву у томе. Заслужено смо добили, знали смо да нам неће бити једноставно. Ове године нема лаких мечева. Чека нас још пуно посла, како у тренажном процесу, тако и у шампионату– истакао је Жељко Булатовић стратег нашегтима.

Клек Србијашуме-Црвена звезда 1:3 (25:23, 15:25, 17:25, 19:25)
Дворана: ОШ „Милош Грбић“ у Клеку. Гледалаца: 500. Судије: Г. Градински (Београд) и А. Петровић (Ужице).
Клек Србијашуме: Томић 5, З.  Атељевић 12, М. Атељевић 14, Ивковић 4, Провиџало 7, Петровић 5, Стевановић (либеро), Црњански 6, Тановић, Николић 1. Нису играли: Тришић, Пушоња.
Црвена звезда: Копривица 13, Милутиновић 7, Јаковљевић 19, Митић 7, Петковић 25, Ђелић 12, Вујић (либеро), Стоиловић. Нису играли: Околић, Перић, Пајић, Буцуљевић.  

Претходни текстОтворен „Србија опен“, Савановићевој бронза
Следећи текстБанат нова препрека у Купу