Цедевита наредни изазов

40

Црвено-бели настављају своју борбу у регионалној АБА Лиги. Изабраници Светислава Пешића угостиће загребачку Цедевиту (Петак, 20 сати) и на тај начин ће покушати да исправе грешке које су чинили у претходна два првенствена дуела.

Пре званичног дела конференције за штампу, организованој на Малом Калемегдану, наш клуб је одао десетогогдишњи помен једној од највећих легенди и  најзначајнијој личности из историје КК Црвена звезда – Небојши Поповићу.
Небојша је особа која је за Црвену звезду, али и кошарку уопште урадио много великих ствари. Захвалан сам му до краја живота на свему што је учинио за нашу кошарку и камо среће да у будућностри имамо таквих људи од којих можемо научити како се праве велике ствари – покушао је Пешић да дочара величину славног Небојше Поповића.
После човека који је градио име Црвене звезе популарни Кари се осврнуо на предстојећи дуел против ривала из Хрватске.
Цедевита је озбиљан противник, коплетан тим сачињен од искусних играча који су играли Евролигу у јаким европским клубовима. Нема дилеме да су једни од главних кандидата за Фајнал-фор регионалне АБА Лиге и као такви за нас представљају велики изазов. Очекујем неизвесну утакмицу, коју можемо добити само ако се сконцентришемо на дешавања на паркету и смањимо количину беспотребно потрошених  емоција. Победа би била сатисфакција за уложени рад и залагње свим мојим играчима – рекао је Пешић, а након тога завршио обраћање медима  са здравственим билтеном своје екипе – Лазић је ровит, сигуран је и изостанак Илића и евидентно је да нам и повреде кроје састав тима. Дошао је Бојан Поповић који ће на прави начин заменити повређеног Радивојевића, па се надам да ћемо у наредном периоду радити „пуном паром“.

Претходни текстЕвропски куп у Србији
Следећи текстТријумф Црвене звезде у Естонији