Згуснут калндар главни проблем

54

Рукометаши Црвене звезде боре се на три фронта. Изабраници Игора Бутулије плаћају данак великом броју одиграних  утакмица у веома кратком периоду. Серија пораза прекинута је у суботу, против Мојковца у првом мечу другог кола Купа ЕХФ. И у уторак уписана је победа, овога пута у Супер лиги, убедљиво је савладана екипа ПКБ-а. Потом су црвено- бели већ у среду, без дана одмора, поражени су од Вардара у СЕХА лиги.

Тренер Игор Бутулија осврнуо се на распоред утакмица…
– То може само у Србији, играмо без дана одмора, нон- стоп. Сви нам се смеју зобг тога. Људи из савеза у окружењу не могу да верују какав нам је календар. Уместо да се направи систем као њихов, и касније почнемо са такмичењем  у домаћој лиги, ми морамо да играмо мечеве сваки други дан. Против Вардара сам одмарао неколико кључних играча. Основни циљ био нам је да се нико не повреди. Немогуће је за тако кратак период опоравити играче и остати у ритму дан за даном. Зато у регионалној лиги дајем шансу млађим момцима, како би стекли потребно искуство. Резултат није у првом плану – помало револтиран је Бутулија.

Млади стручњак анализирао је две победе али и актуелни тренутак у коме се налази екипа. 
– После тријумфа над Црногорцима добили смо на самопоуздању, па смо против „млекаџија“ одиграли много боље. Први пут у Супер лиги играли су Докић и Блечић. Види се колико они значе овом тиму. Пружили смо солидну партију, посебно добро било је друго полувреме. Примили смо само шест голова. После дуго времена одбрана је била сјајна. Коначно је нестао грч у игри и све иде на боље, напредак је видљив– истакао је Бутулија.
Наши играчи данас су отпутовали на реванш меч другог кола Купа ЕХФ против Мојковца.

Претходни текстМомци дочекују Јединство
Следећи текстНови изазов – Металац у Лучанима