Пукла „стотка“ на премијери

28

Кошаркаши Црвене звезде Београд сјајно су отворили такмичарску сезону. У првом колу регионалне АБА лиге црвено- бели веома убедљиво савладали су екипу Хемофарма – 104: 89 (26:20, 34:20, 24:23, 20:26)

„Делије“ су остале доследне свом ставу о бојкоту Јадранске лиге, па атмосфера није била паклена као у среду на утакмици са Бајерном. Ипак, 4.000 поклоника кошарке направило је пријатан амбијент на Звездином новом почетку.
Утакмица је имала резултатску неизвесност само током прве деонице. Наши играчи ослонили су се на искусног Петра Поповића, који је у овом периоду блистао, нанизавши 11 од укупно 19 својих поена. Почетком друге четвртине домаћин је додао гас, заиграо агресивнију одбрану и веома лако дошао до убедљиве предности од 20 поена (60:40). Практично, меч је већ тада био решен. Подмлађена екипа Хемофарма у овом делу игре није успела да пружи јачи отпор пред налетима разигране Звезде.

У другом полувремену Вршчани су успели да погоде неколико отворених шутева, у чему је предњачио Младен Јеремић. Некадашњи играч ФМП-а, меч је завршио са 23 постигнута поена, али то није било довољно да се високо вођство озбиљније угрози. Нови љубимац наших навијача Адам Морисон поново је показао да ће бити велико појачање. Американац је за 30 минута проведених у игри успео да убаци 23 поена од чега две тројке. Звезда је мирно привела меч крају, а са неколико атрактивних потеза успели су да подигну на ноге публику у „Пиониру“.

Тренер Светислав Пешић био је задовољан победом, али је скренуо пажњу и на недостатке у игри својих играча.

– Битно је да смо почели сезону победом. У првом полувремену играли смо заиста добро. Постигли смо 60 поена, уз завидан проценат шута. То је последица добре и јаке одбране. Чињеница је да Хемофарм није Бостон, али нисмо ни ми Лејкерси из најбољих дана. Пали смо у другом делу, недостаје нам континуитет. Играчи нису испоштовали све моје захтеве. Можда су они превелики и ја ћу се трудити да им их прилагодим. Увек је лепо победити, али мени то није довољно. Ја увек тражим и нешто више – констатовао је трофејни стручњак.  

Дворана:  „Пионир“. Гледалаца: 4.000. Судије: Дожаи (Хрватска), Шутуловић (Црна Гора), Вовк (Хрватска).
Црвена звезда Београд: Човић 9, Цветковић 1, Марковић 3, Илић 11, Лазић 11, Недовић 2, Лешић, Суботић 4, Радетић 10, Морисон 23, Милутиновић 11, Поповић 19. 
Хемофарм ШТАДА: Дангубић 5, Ламбић 1, Мараш 16, Митровић 4, Оташевић, Гагић, Шутало 10, Савовић  12, Пантић 6, Јеремић 23, Петровић, Нешовић 12.

Претходни текстЦрвено-бели траже шансу
Следећи текстКошаркашице редом руше