Јуриш мећу 16 најбољих

24

Ватерполисти Црвене звезде крећу у нови поход на Европу. Иако је сезона тек почела, наши  играчи иза себе имају значајан број утакмица. Црвено- бели почетком септембра успели су да прескоче прву препреку ка Евролиги, али су поклекли у следећој рунди. Сада је на реду нови изазов. Интернационалу такмичарску причу наставиће предстојећег викенда у Грчкој кад их очекује квалификациони  турнир Купа Европе, до прошле сезоне Купа ЛЕН.  На овом квалитетном турниру ватерполисти ће одмерити снаге са домаћином Хиосом, француским Монпељеом и турском екипом Енка.

Марко Аврамовић, репрезентативац наше земље, на овај турнир креће пун оптимизма.
– Одиграли смо десетак утакмица, имали јак спаринг са репрезентацијом Македоније. Екипа се уиграла, очекујем да ћемо на Хиосу одиграти најбоље до сада. Циљ нам је друго место и пласман у осмину финала Евро купа – истиче Аврамовић.
Највеће појачање црвено- белих осврнуо се и на снагу противника.
– Хиос је апсолутни фаворит турнира. Овог лета појачали су их Никола Рађен, Хаџитеодору и још неколико квалитетних грчких ватерполиста. Уосталом, то је екипа у коју је много уложено и која циља титулу шампиона Грчке. Имају веома бучну пиблику , која живи за ватерполо. Искрено, радујем се таквом мечу. Са Енком не бисмо смели да имамо проблема, ако све буде према очекивању меч са Монпељеом биће пресудан. Вероватно ће та утакмица која се игра у последњем колу, одлучити ко ће са друге позиције даље.

Стручни штаб црвено- белих вредно је радио и са разних страна скупљао информације о противницима. За припрему утакмице са Монпељеом посебна помоћ стигла је од наших играча и тренера који су на привременом раду у Француској. 
– Монпеље у својим редовима има неколико интернационалаца. Посебну снагу овог тима представљају двојица Мађара: голман Јазбењи и леворуки шутер Калаи, некадашњи играч Приморца и Вашаша.  Редове Монпељеа брани и један Колумбијац и неколико француских репрезентативаца. Сигурно је да неће бити лако, они нису без амбиција,  али уколико запнемо и дамо све од себе, можемо до тријумфа и 16 најбољих екипа – завршава Марко Аврамовић.
Пред играчима Црвене звезде је велики испит, надамо се да ће успети да остваре своје циљеве и наставе евро причу.
Срећно момци !

Претходни текстЗвезда гостује Такову
Следећи текстЗорана Аруновић друга на свету