Битка за бебе и у Пиониру

59

Кошаркаши Црвене звезде Београд ће у среду (21.00) против екипе Бајерна из Минхена на својеврстан начин отворити сезону. Ова пријатељска утакмица ће заправо бити увертира у меч против Хемофарма, прилика да се нови црвено- бели тим представи навијачима, а уједно ћемо присуствовати и наставку хуманитарне  акције „Битка за бебе“. Део новца од продаје улазница биће уплаћен у овај фонд за куповину нових инкубатора. На конференцији за медије која је одржана тим поводом, присутнима су се обратили представници оба клуба.

Екипу из Минхена представљали су тренер, до скора  и селектор репрезентације Немачке Дирк Баверман, директор клуба Марко Пешић и српски интернационалац Александар Наћфеј. Сви су истакли да им је велика част што имају прилику да одмере снаге са Црвеном звездом. 
– Драго ми је што сам се вратио у земљу за коју ме вежу заиста лепе успомене , овде сам освојио сребрну медаљу на ЕП и  увек се осећам пријатно. Знам да је наш противник веома  јак, посебно се радујем новом дуелу са Пешићем, ми имамо потпуно нови тим, чека нас тежак меч – истакао ја Баверман.
Повратак у Београд посебно је обрадовао Александра Наћфеја. 
– Срећан сам што се враћам у Пионир, десет година нисам играо овде – веома је узбућен центар Бавараца.
Диркетор немачког клуба Марко Пешић говорио је о циљевима  у предстојећој сезони.
Амбиције су увек највеће. Само име и бренд Бајерна обавезују. Имамо доста повреда, још увек нисмо решили питање центра, такође велики проблем је и то што само се због Европског првенства веома касно окупили – констатује некадашњи репрезентативац Немачке, сада на новој функцији. 

Светислав Пешић тренер домаћина ове утакмице захвалио се Бајерну што се одазвао позиву али и Зездиним легендама који су дошли да подрже клуб на новом почетку (Жеравица, Капичић, Павловић…)

–  Прво бих желео да поздравим све Звездаше, за нас је ово више димензионалан утакмица, прави тренутак да пред почетак сезоне видимо шта смо урадили и како смо тренирали- рекао је Пешић.
Трофејни стручњак искористио је прилику да честита одбојкашицама на златој медаљи, али и да позове навијаче да подрже клуб.  
–  Утакмица у Пиониру, била је заиста сјајна, нисам био присутан али и из фотеље сам могао да осетим са каквим жаром је публика бодрила екипу, такви навијачи нам требају. Да разумеју игру , подижу екипу и носе је до победе – додаје популарни  Кари.
Веома кратко али и занимљиво излагање имао је председник скупштине Црвене звезде Живорад Анђелковић.
– Прошлу утакмицу коју су ова два тима одиграла гледао сам преко 200 пута, истина то је био други спорт, али овде сам да се та времена понове – констатовао је Анђелковић. 

Последњи се присутнима обратио  председник КК Црвена звезда Београд Небојша Човић. Он се захвалио Бајерну,  али посебну пажњу у свом излагању обратио је на амбиције клуба у сезони која ускоро почиње.
– Ово је сам почетак једне нове мисије, да Звезда поново постане главни  национални бренд. Посебна ми је част што су све ове легенде овде, то је наш темељ, јер наравно кућа се никада не зида од крова. Верујем у ове играче и тренера Пешића– завршава своје излагање Небојша Човић.  
Хероји не могу сами. Видимо се у Пиониру!

Претходни текстЗорана Аруновић друга на свету
Следећи текстСуперкуп је наш !