Бојан Дошен испунио очекивања на ЕП за јуниоре

42

Наш такмичар и узданица репрезентације Србије у категорији до 90 килограма Бојан Дошен у потпуности је испунио очекивања на Европском јуниорском првенству у белгијском граду Ломмел-у.
Дошен је на европској премијери остварио пласман од осмог до 16. места и тиме у потпуности испунио план предвишенза такмичење у белгијском  Ломелл-у.

Дошен је одлично први отворио меч на Европском првенству. Дуел са Французом Тхомасом  Цапром решио је за три минута и 40 секунди,  ипоном. У другом колу Дошен је одлично прочитао младог али одличног јудисту из Азербејџана, Абдулхагг-а Расуллу-а. Звездина узданица је тактички паметно у дуелу са Расуллу-ом довео противника до две казне а затим га бацио на јуко што је било довољно за пролаз у треће коло.
Ипак спортска срећа није била наклоњена нашем Бојану Дошену у мечу са Русом Албертом  Костоевим, у коме је члан зборнаје однео победу.
Задовољан  сам како сам радио, мислим да сам испунио очекивања. Ипак остаје жал за могућношћу да уђем у борбу за неку од медаља. Треба имати у виду да је овога пута само спортска срећа била та која ми је недостајала у мечу са руским јудистом. Уверен сам да ћу у времену које долази остварити још боље резултате и да ће моји Звездаши бити поносни на мене – рекао је за наш сајт Бојан Дошен.   
Јелена Остојић, наша такмичарка и репрезентативка Србије до 52 кг на европској премијери није имала довољно спортске среће. Швеђанка Матхилда Wаллен била је боља у дуелу са Остојићевом и изборила пролаз у друго коло.

Претходни текстПодмладак освојио 19 медаља на „Castello Cup“-у
Следећи текстГерасименко освојио бронзу на Светском Купу