Звезда боља од Слоге

33

Црвено-бели наставили су победоносни низ у припремном периоду. Кошаркаши Црвене звезде уписали су и седму узастопну победу. Овог пута, у полуфиналу турнира у Краљеву били су бољи од Слоге 78:68.

Краљевчани су пружили веома снажан отпор, тридесетак минута су били равноправан противник. Али, у последњој деоници дошао је до изражаја квалитет Звезде, дужа клупа и боља физичка припремлљеност.
Треба истаћи да је Црвена звезда у овом мечу била прилично ослабљена. Шеф стручног штаба Светислав Пешић као и млади плејмејкер Александар Цветковић се налазе у Литванији где ће учествовати у Ол-стар утакмици најбољих јуниора Европе. Такође, меч је пропустио Петар Поповић који би требало да наступи у финалу, док је Филип Човић на старту меча зарадио повреду прста, која на срећу није озбиљније природе, али се више није враћао у игру. Американац Адам Морисон остао је у Београду.
Црвена звезда ће у финалу турнира у Краљеву играти против крагујевачког Радничког који је у другој полуфиналној утакмици савладао чачнски Борац 78:68. Меч је у дворани крај Ибра на програму у 18,30.

Претходни текстПремијера против Колубаре
Следећи текстБорац – Црвена звезда 0:3 (0:2)