Тријумф на турниру Мега Визура

40

Црвена звезда тријумфовала је на турниру Мега Визура који се претходна два дана играо у дворани Визура спорт у Земуну. Црвено-бели су у финалу победили руску екипу Нижњи Новгород 76:71. Тријумф је био потпун с обзиром да је Немања Недовић проглашен за најбољег играча овог турнира.

Руси су боље почели финални меч константно одржавајући предност. Од старта се видело да је Нижњи најбоље физички припремљена и најквалитезнија екипа са којом је Звезда одмеравала снаге у досадашњем току припремног периода. Руси су играли веома агресивно, често на граници фаула што им је донело осам поена предности (29:21).

Међутим, црвено-бели су одговорили истом мером па су брзо стигли до изједначења (31:31), потом и вођства (34:36). Дуго се потом играло кош за кош, екипе су се смењивале у вођству да би на крају треће деонице Пешићеви изабраници стекли пет поена вишка (57:62). Руски тим је почетком последњег квартала пришао на поен минуса, али још једном су кошаркаши Црвене звезде показали карактер и заиграли најбоље кад је било најпотребније. Четири минута пре краја црвено-бели имали су осам поена вишка (64:72) што им је омогућило да меч рутински приведу крају.

Претходни текстОдређена цена сезонских улазница
Следећи текстПоповић поново Звездин