Љиљана Савановић освојила бронзу на Европском Купу

61

Љиљана Савановић европска универзитетска шампионка Европе још једном нас је обрадовала медаљом. На Европском купу у Истанбулу најбоља џудисткиња Србије у категорији до 48 килограма још једном је показала да је створена за велика дела. У одличној конкуренцији узданица Црвене звезде освојила је бронзано одличје.

Као што смо и планирали Љиљана Савановић је остварила одличан резултат на Европском купу у Истанбулу у конкуренцији такмичарки које су за сваки респект. Ипак сви који познајемо Љиљу и знамо њене потенцијале, свесни смо да је ово што је показала у Турској само делић онога што може. Уводни меч –у другом колу овога пута није прошао како смо хтели,  али то је задатак који сада морамо савладати.  Ипак треба истаћи да је Љиља у потпуности оправдала поверење и да је овај  контролни турнир положила одличним успехом – истакао је за наш сајт из Истанбула Саша Трпковић, тренер прве екипе ЏК Црвена звезда.
Љиљана Савановић доказала је да је сазрела као такмичарка о чему најбоље говори њен  победнички низ. После титуле са Универзитетског првенства Старог континента, Савановићева нас је обрадовала и на  Европском сениорском купу у Истанбулу.
Задовољна сам резултатом. Ипак када анализирам све мечеве мислим да сам могла да победим и тај први меч. Да сам у одличној форми најбоље говори податак да сам врло лако решила друге две противнице у низу. У мечу за бронзано одличје у потпуности сам прочитала домаћу такмичарку и лако решила ову борбу -рекла је Љиљана Савановић.
По повратку у Србију нашу Љиљу очекује наставак припрема. Пред њом су још учешће на Универзитетским летњим играма у кинеском  Шензену почетком августа.
Од Савановићеве и у Кини очекујемо најбоље,  као и увек. Учешће на јаким такмичењима на међународној спортској сцени су у циљу што бољих припрема за Европско првенство за млађе сениоре на коме од Љиље очекујемо да као и увек оствари резултат вредан сваке пажње  -истакао је Саша Трпковић тренер сениорске екипе ЏК Црвена звезда.   

Претходни текстБекрић стигао бронзу
Следећи текстЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АШДОД 2:0 (2:0)