УНТЕРШИЦЕН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:9 (0:6)

52

Фудбалери Црвене звезде решили су и трећи контролни меч на припрема у Аустрији. Пред њима овога пута није био тежак задатак, „спаринговали“ су са аустријским нижеразредним клубом Унтершиценом и били очекивано убедљиви -0:9 (0:6).

Овај меч била је прилика да се играчи из тзв. другог плана наметну, не рачунајући у том смислу повратника у Црвену звезду Ненада Ковачевића, који је данас баш као и некада понео капитенску траку. Тренер Роберт Просинечки одморио је већину играча који су одиграли дуел са Матерсбургом, те је на терен послао следећи састав: Весић, Стојковић, Савио, Михајловић, Игњатијевић, Ковачевић, Стојковић, Бинић, Вешовић, Јеремић, Перовић.

Домаћин је знао да не може да се достојно носи са црвено-белима те им је и употпуности препустио терен. Није се дуго чекало на први гол. Меч је поготком отворио Перовић, уследио је и гол младог и изузетно талентованог Јанковића, те Бинића, Михајловића, Вешовића и Игњатијевића. У наставку се се наши играчи поприлично испромашивали, међутим, на висини задатка био је опет Перовић и то у два наврата. Коначни резултат меча поставио је Савио.
– Циљ овог меча био је да се добро истрчимо, а резултат је био у другом плану. Ова утакмица је уствари и била замишљена као мало јачи тренинг. Настављамо са добрим радом и верујем да ћемо се у Београд вратити спремни за све изазове који нас очекују, у првом реду за меч кавалификација за Лигу Европе – рекао је нападач црвено-белих Славко Перовић.

Помоћни тренер Слободан Маровић напоменуо је да је меч против Унтершицена била добра прилика за неке играче да се озбиљније укључе у „борбу за дресове“. Наредни контролну утакмицу на припремама у Аустрији, четврту по реду, Звезда игра 13. јула против чешког тима, Словачко. Утакмица се поново игра у Унтершицену у 17.00 часова.

Претходни текстЈелена златна у Пловдиву
Следећи текстЕвандро и Борха прижељкују успешну сезону