Одржан први Стар Куп

88

Млади такмичари,  девојчице и дечаци у конкуренцији полетараца, млађих и старијих пионира, њих око 500 на борилиштима Спортског центра Шумице одмеравају  снаге на првом издању „Стар купа“ у организацији Џудо клуба Црвена звезда.

Изглед борилишта и организација на светском нивоу, млади борци више него спремни за прве мечеве, уважене званице, арбитри и бројна публика на трибинама укратко је опис догађања у Спортској дворани Шумице, нешто мало пре 10 часова,  за када је било заказано свечано отварање нашег првог Стар купа.
Изузетно смо задовољни како све функционише. Ово је прво издање Звездиног купа и оно што је „Србија опен“ за сениоре „Стар куп“ је за џудо подмладак -рекао је проф. др  Миле Самарџић, председник Организационог одбора „Стар купа“.

Да је тим Џудо клуба Црвена звезда и овога пута одлично обавио улогу домаћина најбоље говоре похвале званичника, спортских радника, самих учесника и њихових родитеља.
То је оно што смо желели и у чему смо и успели. Врхунски стандарди у орагнизацији у свим узрасним категоријама а Србија опен“ и сада „Стар куп“ су  најбољи показатељ чему Џудо клуб Црвена звезда тежи. Спортска и такмичарска инфраструктуре мора бити развијена на такав начин да младе џудисте од самог почетка на татамију навикнемо на светске стандарде. То је циљ који смо поставили и у чему смо успели.

Мечеви у Шумицама теку по сатници, суђење је беспрекорно а млади борци на татамију без икаквих калкулација демонстрирају слободно можемо рећи врхунски џудо.
Желео бих да честитам Звездином тиму на одличној организацији, свим арбитрима, целокупној српској џудо организацији која је у потпуности подржала „Стар куп“. Захвалност иде и нашим спонзорима – спортским пријатељима који су и овога пута стали иза организације нашег турнира. Одличне оцене које смо већ добили на најбољи начин нам говоре да смо урадили одличан посао. „Стар куп“  је одлична промоција за џудо али и одлична промоција наше земље кроз спорт – истакао је проф. др Миле Самарџић.

Претходни текстНиколић шампион „Монтенегро опена 2011“
Следећи текстЗвезда пред домаћом публиком јури титулу