Зорана у финалу Светског купа!

31

Спортисткиња године Црвене звезде Зорана Аруновић сигурни је учесник финала Светског купа у класичним стрељачким дисциплинама пушком и пиштољем, које ће се одржати од 1. до 8. новембра. На завршницу овог престижног такмичења црвено-бела репрезентативка пласирала се захваљујући запаженим резултатима у претходном периоду, а највише због освојене титуле светске шампионке у Минхену прошле године.

У финалу Светског купа, према пропозицијама Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ), учествоваће најбољи стрелци на основу резултата и пласмана са четири светска купа у сезони, бранилац титуле у тој дисциплини, а у години после Олимпијских игара или Светског првенства и освајачи златних медаља на тим такмичењима.
Поред Зоране, Србија има још једног загарантованог учесника у финалу. То је, после освојене златне медаље ваздушним пиштољем у Чангвону Андрија Златић. Иначе, српски стрелци имају 12 кристалних глобуса за победе у финалу Светског купа. Од тога, чак половину освојила је наша спортисткиња века Јасна Шекарић – 1988. (два), 1990, 1996, 1999. и 2005. године.

Претходни текстНови лов на „ајкулице“
Следећи текстИ други меч припао одбојкашицама Звезде