Нови лов на „ајкулице“

27

Српске шампионке у финалној серији плеј-офа Винер Штедише лиге очекивано воде против Визуре са 1:0, али помало неочекивано та почетна победа извојевана је – тешком муком. Кад су Јелена Благојевић и другарице освојиле последњи поен за тријумф од 3:2, по сетовима 19:25, 25:23, 25:17, 18:25, 15:6, на лицима свих изабраница тренера Ратка Павличевића биле су  евидентне озбиљност и решеност да себи више не смеју да дозволе да одиграју тако напоран и драматичан меч.

Вечерас у 18.00 часова (директан ТВ пренос на РТС 2) поклоници женске одбојке доћи ће на још једну посластицу. Изабранице тренера Ратка Павличевића решене су да наставе дуги победоносни низ у домаћим такмичењима, али за то ће сад кад знају да су и „ајкулицама“ оштри зуби морати да пролију још више зноја.
 Тачно тако. Од првог до последњег поена све играчице на терену морају да буду максимално ангажоване, сконцентрисане и борбене. Тако је било и у првом мечу, у којем је Визура показала да је веома озбиљна екипа која је заслужила да буде у финалу. Ми смо добили први меч, и то тешко, и било би погрешно да сада мислимо да ћемо до победе стићи на лакши начин – недвосмислен је Павличевић,  који подсећа да је титулу лакше освојити него одбранити.
А. Звезда баш то жели. Да после тријумфа у Купу Србије у витрине на „Маракани“ унесе још једну дуплу круну. Навијачима, наравно, прија и већ поменута серија од 50 узастопних победа у елитном српском такмичењу.
– Рекорди пријају, али и додатно мотивишу све наше противнике. Свака екипа има велику жељу да победи баш Звезду. Ни ја, а ни једна од наших играчица не размишља о бројкама, о статистици, рекордима… Свима нам је најважнија прва наредна утакмица, први следећи ривал. Сад је то Визура, у најважнијим мечевима ове сезоне, и за њих смо се одлично припремили – каже Павличевић.

Подсећамо да ће нове шампионке Србије постати она екипа која у финалу прва стигне до три победе. После вечерашњег меча у „Шумицама“, Визура ће бити домаћин трећег (недеља, 17. април, 19.30 часова) и евентуалног четвртог (среда, 20. април). У случају да резултат у финалу буде 2:2 у победама играће се „мајсторица“ за титулу, 23. априла поново у „Шумицама“.
Наравно, у нашем табору сви жарко желе да се посао заврши раније. Ако Благојевићева, Нинковићева, Малагурски, Бјелица, Валчићева, Стевановићева, Живковићева… и остале црвено-беле вечерас поведу – шампањац се ставља на лед и, верујемо, отвара у недељу увече!
 

Претходни текстМарија и Маја за Србију
Следећи текстЗорана у финалу Светског купа!