Са минусом у реванш

58

Фудбалери Црвене звезде су поражени (2:0) од „вечитог ривала“ у оквиру првог меча Купа Србије који је пред 25.000 гледалаца одигран на стадиону Партизана. Изабраници Роберта Просинечког су на тај начин себи знатно отежали посао пред реванш меч који ће се 6. априла одиграти на нашој Маракани.

 
Звезда је почела утакмицу у стандардној формацији 4-3-3, а одмах након изласка играча на терен било је јасно да у табору црвено-белих нема стандардног штопера и ослонца задње линије Ли Адија. Стручни штаб наше екипе се определио да га на тој позицији замени Никола Микић, док са друге стране Александар Станојевић није могао да рачуна на услуге Звонимира Вукића на чијем месту се нашао Милан Смиљанић.
На прва узбуђења нисмо чекали дуго. Играо се први минут сусрета, Короман је фантастично „пробио“ по левој страни, оштро центрирао ка слободном Евандру, међутим креативац црвено-белих је са десетак метара неспретно ударио лопту која је отишлка далеко изнад Стојковићеве пречке. Остаје питање шта би се дешавало на терену да је та лопта пронашла пут до мреже јер је већ два минута касније уследио прави шок за све навијаче Црвене звезде. Везиста партизана Смиљанић је шутем са више од тридесет метара хтео да изненади Сашу Стаменковића, међутим на несрећу Тејго је хитро интервенисао, надвисио Ћосића и послао лопту у небрањени део нашег гола. Вођство „вечитог ривала“ у четвртом минуту и неверица на на северној страни стадиона у Хумској.
Црно-бели су свесно „убили“ темпо игре, остварили су резултат који су желели, а изабраници Роберта Просинечког су у тим тренуцима имали лопту у својим ногама и тражили пут ка голу противника. Уследиле су две фантастичне прилике за наш тим у 25 минуту. Прво је Каду после сјајног додавања Евендра петом, изашао испред Стојковића, који је одлично одреаговао и одбранио Кадуов шут по земљи. Непосредно после тога Короман је покушао да искористи одбитак, али није успео да донесе изједначење црвено-белима. Десет минута касније у главној улози је опет био искусни Огњен Короман. Дуплим пасом са Александром Јевтићем је изиграо одбрану домаћина, али је лопта отишла само до спољашњег дела Партизановог гола. До краја првог полувремена, Звезда је имала и најбољу прилику на сусрету. Играо се 43. Минут утакмице кад је колумбијац Борха после одличне соло-акције у противничком шеснаестерцу шутирао непосредно поред стативе Стојковићевог гола.
Негативним резултатом се отишло у свлачионицу, а после петнаестоминутне паузе Роберт Просинечки је одлучио да задржи исти тим на терену и на тај начин настави доминацију коју је имао током првих 45 минута сусрета.
Нажалост, десило се сасвим супрпотно. Први је запретио Ивица Илиев након проигравања Тејга, али је Стаменковић био на висини задатка и крајњим напором одбранио силовит шут са 16 метара.  Уследио је и корнер за екипу Партизана. Одличан центаршут Бабовића у 49. минуту утакмице  користи Тејго и са пет метара шаље лопту у мрежу Стаменковића. Гол за црно-беле био је сигнал за бакљаду која је приморала  судију Караџића да прекине меч на пет минута!
Два примљена поготка су потпуно деморалисали наше момке. Наставак сусрета је протекао у „јаловој“ иницијативи црвено-белих, али одбрана Партизана није дозвољавала да им значајније припретимо и на тај начин уведемо  меч у интересантнију завршницу. Просинечки се одлучио на три измене, прво је у 58 минуту Вилотић заменио Микића на улози штопера, затим су у завршници сусрета шпиц појачали Дарко Лазовић уместо Јевтића, као и Андрија Калуђеровић који је заузео место искусног Огњена Коромана. До краја првог полуфиналног сусрета Црвена звезад је имала још две прилике за погодак. Прво је Mијаиловић покушао да изненади Стојковића, али лопта коју је упутио у шеснаестерац  је отишла преко гола голмана црно-белих, а затим је последњи припретио Борха чији је ударац завршио далекои изнад пречке партизановог гола и тиме најавио крај меча.
-Добар дерби! Утакмица је обиловала шансама на обе стране и искористио бих ову прилику да честитам играчима и стручном штабу Партизана на заслуженој победи коју су остварили. Добро смо одиграли прво полувреме, стварали смо шансе, претили и веом а лако могли да решимо тај део игре у своју корист, а онда би било веома лакше за све нас. Признајем да нас је пореметио рано примљен први погодак јер после тога ништа није било исто – истакао је Роберт Просинечки.
Први стратег црвено-белих је после уводног излагања оптимистички завршио конференцију за штампу уз констатацију да је завршено тек „прво полувреме“ полуфиналног Куп окршаја „вечитих ривала“.
-Ово је само једна утакмица и ништа није готово. Ми можемо и морамо да поправимо неке сегменте у игри као бисмо 6. априла направили позитиван резултат на нашем стадиону – завршио је „Жути“.

ФУДБАЛ: ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0 (1:0)
Стадион: Партизана. Гледалаца:  25.000. Судија: Милан Караџић (Београд) 7. Помоћници: Игор Радојчић (Београд), Саша Живковић (Петроварадин). Стрелци: Тејго 4. и 49. минут. Жути картони: Смиљанић, Тејго, Бабовић, Крстајић, Стојковић  (Партизан), Нинков, Короман, Тошић, Вилотић, Каду (Црвена звезда).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Савић, Крстајић, Лазевски, Петорвић (од 62. Камара), Смиљанић, Илић, Бабовић, Илиев (од 72. Адија), Тејго.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменковић, Нинков, Ћосић, Микић (oд 58. Вилотић), Тошић, Мијаиловић, Каду, Евандро, Борха, Короман (од 83. Калуђеровић), Јевтић (од 72. Лазовић). 

Претходни текстПозитивна енергија пред полуфинале ЦЕВ Купа
Следећи текстПораз у Загребу