Играчи опимисти пред полуфинале Купа

39

Фудбалери Црвене звезде са јасном амбицијом одлазе сутра (17.00) у госте Партизану на први полуфинални Куп „мегдан“. Поновити игру из првог полувремена првенствене утакмице против Јагодине, односно забележити резултат који им осигурава миран реванш на Маракани 6. априла, те их и оставља активне у одбрани трофеја- је први и најважнији задатак изабраника Роберта Просинечког на стадиону у Хумској.


– Гледао сам мечеве које је Партизан одиграо у овом делу сезоне. Сматрам да, ипак, није право мерило то што се дешавало у прва три пролећна кола, а нарочито у прва два јер су ти мечеви играни на лошим теренима. Уверен сам да ће Партизан против нас сасвим другачије изгледати и играти – рекао је нападач наше екипе Александар Јевтић, којег је тренер Просинечки уврстио у стартну поставу за овај Куп дуел.
На терену од првог минута треба очекивати и младог везисту Срђана Мијаиловића. Биће ово његов деби у сусретима са вечитим ривалом.
– Одиграли смо сјајно полувреме против Јагодине и то је игра коју би требали да форсирамо у дербију. Надам се победи, наравно. Постоји мала трема, али сигуран сам да ћу је превазићи оног момента када истрчимо на терен – напоменуо је Мијаиловић.
Штопер нашег тима, Милан Вилотић који се на терен и званично вратио у минулом сусрету са Јагодином, каже да је екипу за меч против Партизана додатно мотивисао прослављени ас и голман црвено-белих Звонко Милојевић.
– Најбитније је да направимо добар резултат за реванш. Гол би нам пуно значио. У посети нам је био Звонко Милојевић и он нам је рекао да ћемо остати упамћени онолико колико добро будемо одиграли дерби. Та реченица нам је свима мотив – истакао је Вилотић.
Везиста Дарко Лазовић сматра да Звезда не треба да се оптерећује игром „вечитог ривала“.
– Гледамо само себе. Ако у меч уђемо као у утакмицу против Јагодине, мислим да неће бити проблема. О дербију не треба трошити речи, то је утакмица која посебно мотивише и сви се надамо да ћемо се ми на крају радовати – поручио је Лазовић.
Због две јавне опомене које је зарадио у претходним утакмицама најмасовнијег домаћег такмичења, офанзивац Марко Вешовић биће ван конкуренције за ово гостовање. Ипак, он ће бити ту да подржи своје саиграче. Вешовић истиче да ће пут до тријумфа бити тежак и да ће га Звезда успешно проћи само уколико грешке сведе на минимум.
– Морамо да играмо стрпљиво, опрезно и да чекамо своје шансе. Нећемо се залетати, јер играју се два меча и нема сумње у то да реванш игра велику улогу – рекао је Вешовић.
Наши играчи се од понедељка налазе у Карантину, у Ковилову, а управо одатле ће сутра стићи директно на стадион Партизана.

Претходни текстБлижи се полуфинале ЦЕВ Купа
Следећи текстПозитивна енергија пред полуфинале ЦЕВ Купа