На Пирејима 24. марта

47

Братски клубови, Црвена звезда и Олимпијакос одмериће снаге у пријатељском мечу 24. марта на стадиону Караискакис у Атини. Сусрет београдских и црвено-белих из Пиреја биће хуманитарног карактера, конкретно зарад помоћи непрофитабилним клубовима у оквиру спортског друштва Олимпијакос. У току је акција „Олимпијакос 2020“ којом се сакупљају средства за „мање“ клубове али врло важне за тамошње спортско друштво.

 
– Познато је да са Олимпијакосом имамо савршене, братске односе. Част ми је што смо у прилици да на овакав начин помогнемо Олимпијакосу, а постоји намера да се слична утакмица организује и у Београду – рекао је председник Црвене звезде Владан Лукић на конференцији за новинаре у Медија центру на Маракани.
Бивши центарфор нашег клуба, технички саветник и директор омладинске школе Олимпијакоса, Дарко Ковачевић пресрећан је због новог пријатељског сусрета два клуба.
– Имам две куће, једна је Звезда, друга је Олимпијакос. Драго ми је због ове хуманитарне акције и очекујем пун стадион Караискакис – рекао је Ковачевић.
Потпредседник Олимпијакоса Никос Карахалиос причао је о дугогодишњој сарадњи два клуба, о играчима који су играли и за једне и друге црвено-беле.
– Када имате проблем увек се за помоћ обратите породици, брату… Није се постављало питање са ким ћемо одиграти прву хуманитарну утакмицу, жеља наших навијача била је јасна – Црвена звезда. Знамо да је ово година прославе великог јубилеја, 20 година од Звездиног освајања титуле европског шампиона и овај меч у Атини биће део те прославе – поручио је Карахалиос.


 У оба табора се надају да ће трибине стадиона у Пиреју бити пуне с обзиром на одличне односе које гаје два клуба са црвеним обележјима. На крају учесници конференције за новинаре, којој је присуствовао и Предраг Ђорђевић, разменили су дресове. Ковачевић је добио дрес са бројем 45, јер је толико голова постигао за годину и по дана проведених у Звезди, Ђорђевићу је додељен дрес са бројем 11, јер је по њему био препознатљив и у Звезди и Олимпијакосу, а Карахалиос се могао похвалити Звездином десетком. Председнику црвено-белих Владану Лукић уручен је дрес Олимпијакоса са презименом Ковачевић, број 9.

Претходни текстВажна победа Звезде
Следећи текстДа Звезда сија заувек