Да Звезда сија заувек

108

Медија центар на Маракани јуче је био препун насмејаних лица. Легенде спортског друштва, функционери, спортисти, тренери… и сви ту из истог разлога – да једни другима честитају рођендан – 66. по реду. На све стране могле су се чути рођенданске жеље, било их је много, али једна се понављала – Да нам спортско друштво траје заувек и да сви заједно уживамо у развоју и врхунским резултатима наших спортиста и клубова!


Генерални секретар Спортског друштва Иван Тодоров рекао је да нема разлога за бригу када је Звездина будућност у питању.
– Прошли смо најтежи период трaнзиције и заиста сам оптимиста у погледу будућности. Радује заинтересованост деце за бављење спортом и поносни смо како функционишу наше омладинске школе, ту су и најбољи тренери који раде са њима. Наравно да резултати на међународној сцени зависе од економског дела и трудимо се да и то побољшамо и верујем да ће Спортско друштво бити на нивоу на којем је било у време највеће славе – поручио је Тодоров.


 

Легендарни фудбалер Црвене звезде, трећа Звездина Звезда, Драган Џајић верује да ће Спортско друштво имати пуно разлога за славље и радост.
–  Желим Спортском друштву да увек постиже врхунске резултате и да понавља успехе које су направиле раније генерације и учиниле Звезду најуспешнијим спортским друштвом на овим просторима – напоменуо је Џајић.
Млади спортисти имају много примера на које треба да се угледају. Један од њих је свакако и Јован Аћимовић, добитник награде за животно дело.
– Драго ми је што сам признање добио из руку свог колеге са терена – Драгана Џајића. Када погледам младост али и старост Црвене звезде која је још увек у клубу знам да ћу заувеки остати на нашој Маракани – искрен је популарни Куле. Нема сумње у то да је он узор фудбалерима који су добили признање за најбољу пионирску екипу.
– Не морам говорити колико нам значи ова награда! Чињеница да је то колективно признање даје још већи печат на ову награду. Представља нам подстрек како бисмо још више радили и напредовали јер само тако можемо освајати титуле у Црвеној звезди – јасан је капитен пионирске секције Филип Јанковић.

На његове жеље надовезао се још један легендарни фудбалер и тренер, Владица Поповић.
– Радујемо се овом рођендану и надамо се да ће у будућности бити још трофеја и да ће бити још оваквих дана, када ћемо сви бити на окупу и када ћемо славити резултате нашг спортског друштва – рекао је Поповић.

Тренер наших ватерполиста Виктор Јеленић сматра да је неопходно да такозвани “мали“ клубови прате развој великих.
– Надам се да ће Звезда да се развија, поготово да ће се развијати мали клубови. Најважније је да Звезда у свим спортовима почне да расте и да поново преузме примат – истакао је Јеленић.

Будућност нашег спортског друштва је, између осталих и у рукама Милице Николић, џудисткиње и најбоље кадеткиње.
– Свима бих се захвалила на овом признању и то је доказ да сам напорно радила претходне сезоне и на најлепши начин најављује успешну 2011. годину. Ове резултате не бих постизала да није било мог тренера и другара из џудо клуба – у даху је изговорила Милица Николић.
 

Да се све ове жеље и испуне постараће се наши спортисти. Најбољи спортиста СД Црвена звезда Милош Терзић рекао је да осећа обавезу да и у будућности бележи врхунске резултате.
– Ово признање ми представља част и обавезу како бих и у будућности бележио добре партије. Нема речи којима бих описао своје задовољство јер сам од малена навијач Црвене звезде и ово је најдража награда у мом животу. Хвала саиграчима из мог клуба, али и репрезентације јер без њих не бих играо на тако високом нивоу – пресерећан је Милош Терзић


 

 

Слободан Војиновић, директор тениског клуба Црвена звезда, иначе најбољег у традиционалном рођенданском избору поручио је да ће овај клуб учинити све да остане на врху.
– Играчи су најзаслужнији за ово признање! Они дају све од себе како би освојили титулу за црвено-беле. Наставићемо са напорним радом јер је тешко опстати на врху породице каква је Црвена звезда – поносан је Слободан Војиновић.

Претходни текстНа Пирејима 24. марта
Следећи текстОдбојкашице савладале Поштар 064