Прослављен 66. рођендан

274

Спортско друштво Црвена звезда је данас, 4. марта 2011. прославило 66. рођендан и на свечаности су 46. пут проглашени најбољи у протеклој години.

Прослава рођендана је почела Звездином химном коју су отпевали мали звездаши Саша Синђелић и Раслав Секуловић из драмског студија МАБ.

Пре уручења награда најбољима у претходној години, присутнима се обратио Александар Боричић, председник УО СД Црвена звезда.

– Драги Звездаши, драги гости. У име свих Звездаша желим да вам честитам 66. рођендан и пожелим да наредну годину проведемо у весељу и да имамо још боље резултате. Тренутак је славља, али не смемо да заборавимо оне који нису са нама и који су изградили име Звезде на светском нивоу. Имамо сјајне спортисте који постижу врхунске резултате у земљи и свету, имамо и успешне клубове. Када смо на Управном одбору разговарали о томе шта можемо још да урадимо дошли смо до закључка да у овој години већ имамо успешне резултате. Веслачи су освојили титулу првака државе, кошаркаши су се квалификовали за најјаче јуниорско такмичење, одбојкашице и одбојкаши су освојили Куп Србије и има још могућности за нове трофеје. Треба да сви заједно као некад будемо сложна породица и надам се да ћемо показати колико је Звезда јака.

Најбољем пиониру Николи Миловановићу признање је предао Будимир Раичковић, члан УО СД Црвена звезда.

Најбоља пионирка Љубица Бранковић је награду примила из руку Драгана Перића, прослављеног атлетичара Црвене звезде.

У име најбоље пионирске екипе, фудбалерима, награду је примио Филип Јанковић, капитен, од Владана Лукића, члана УО СД Црвена звезда и Председника ФК Црвена звезда.

Најбољи кадет је кошаркаш Марко Радоњић коме је награду предао Мирко Павловић, члан УО СД Црвена звезда.

Милица Николић, џудисткиња је најбоља кадеткиња, а награду јој је уручио Виктор Јеленић, наш прослављени ватерполиста.

 

Кадети нашег Рукометног клуба су најбоља кадетска екипа, а награду је примио капитен Марко Антељ од Ивана Тодорова, генералног секретара СД Црвена звезда.

Награду кикбоксеру Дарку Милошевићу најбољем јуниору, награду је предао Игор Милојевић, члан УО СД Црвена звезда.

У име најбоље јуниорке Ане Бјелице која је са екипом била на повратку из Беча са утакмице награду је примила саиграчица Мирјана Рајић из руку Ђурђе Ћерамилац, члана УО СД Црвена звезда.

Јуниори нашег Мачевалачког клуба су проглашени за најбољу јуниорску екипу. Награду је примио Владимир Мања, капитен , а предао је Жељко Пешут, члан УО СД Црвена звезда.

Најбољем младом тренеру Марку Савићу из Тениског клуба награду је предао Жељко Булатовић, шеф стручног штаба ОК Црвена звезда.

Специјално признање нашег Спортског друштва веслачица Нина Јовановић примила је од Слободана Милосављевића, члана УО СД Црвена звезда.


Специјално признање у име Атлетског клуба примио је капитен Василије Радивојша из руку Миодрага Јакшића, члана УО СД Црвена звезда.

Ивану Ивановићу награду за медијску личност предао је  Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг.

У име Пословног партнера “Газпром Њефта” награду је примио Јуриј Масијански, заменик генералног директора и руководилац функције за развој бизниса и спољне везе Нафтне индустрије Србије и члан Већа клубског савета ФК Црвена звезда, а признање је уручио Александар Боричић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

У име Ратка Павличевића признање за набољег тренера примио је његов колега Жељко Булатовић, тренер одбојкаша Звезде, а признање је уручо Роберт Просинечки, тренер ФК Црвена звезда.

Милораду Кукићу награду за Животно дело предао је Др Мирослав Поповић, председник Савета СД Црвене звезда.

Јовану Аћимовићу награду за Животно дело предао је Драган Џајић, Звездин спортиста века.

Одбојкаш Милош Терзић је награду за Спортисту године добио из руку Младена Симовића, потпредседника УО СД Црвена звезда.

Најбоља спортисткиња Црвене звезде, Зорана Аруновић је на првенству Европе у Италији, а награду је примила њена мајка Бисерка Аруновић од Велибора Совровића, потпредседника УО СД Црвена звезда.

Награду за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда у име тенисера примио је Слободан Војиновић, директор Тениског клуба. Награду је уручио професор доктор Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда, који је поздравио скуп речима:
– Почаствован сам могућношћу да вас поздавим у име Спортског друштва и да вам свима честитам 66. рођендан и да у ваше и своје име честитам највећој спортској породици, највећој не само у Србији већ на овим просторима Европе. Честитам носиоцима признања и захваљујем им се на разултатима које су постигли. Када њих видимо, онда видимо и будућност Звезде. Нико не носи већи терет славе од Звезде, велика је одговорност на младима да у будућности донесу исти сјај. ФК Зведи смо обећали најбољг спонзора и ево имамо га. Звезда је више од спортског пројекта јер она представља најбољи и најлепши бренд наше земље. Ми који се налазимо на одређним местима, морамо да обезбедимо дух заједништа и услове да Звезда уради оно што хоће, може и мора. Хвала свима који Звезди  помажу, спортистима, најмлађима, који ће својим радом обрадовати и оплеменити наше друштво и прослављати Црвену зведу као највеће и најбројније Спортско друштво.

На крају званичног дела прославе сви добитници признања су  заједно са малим спортистима Црвене звезде на бини пресекли  рођенданску торту уз жељу да и следећи, 67. рођендан наше Црвене звезде прославе заједно у великом броју, али са још више титула и трофеја.

Претходни текстБуђење Звездиног пролећа
Следећи текстЈачи од пехова