Буђење Звездиног пролећа

45

После више од 50 дана припрема коначно је дошао тренутак за званичан деби Роберта Просинеког на клупи Црвене звезде и првенствени дуел са Смедеревом на Маракани (субота, 18.00 часова).


– Напокон почиње првенство, након толико припрема и дана из Будве до Анталије. Спремили смо се како треба. Надам се да ће бити добра атмосфера као што је била против Борца и да ће доћи опет велики број навијача, бити 12. играч и дати нам подршку. Надамо се победи, и такав ћемо и имати приступ. Очекујем да ћемо ми одиграти једну добру утакмицу, са пуно жеље, да се покажемо још на почетку првенства да смо нешто урадили кроз ове припреме. Уз рад, треба нам мало и среће да бисмо стигли првопласираног. Мене радује што то полуфинале долази јако брзо, а верујем и моје играче. То су утакмице за које се живи, и верујем да ће већ против Партизана 16. марта екипа бити још боља него у неколико првих кола – рекао је наш тренер Роберт Просинечки.
Капитен Павле Нинков каже да екипа има велику жељу да се реваншира Смедереву.
– Смедерево је тежак противник, што су показали на почетку сезоне, када смо са њима играли 0:0. Они су екипа за респект, али ја се надам да ћемо на тој првој утакмици пружити свој максимум и забележити добар резултат – напоменуо је Нинков.
Императив победе је нешто на шта је Просинечки навикао још док је био играч Звезде.
– Чим си тренер или играч Црвене звезде, онда постоји тај притисак, што је нормално. Они који су дуже овде, могли су се већ навићи на то. Притиска ће увек бити. Играмо сутра против екипе која је у првој утакмици са Звездом играла 0:0, која је респектабилна, али играмо на нашем стадиону и мислим да смо кроз тренинге у последњих шест дана добро мотивисали играче, и да једва чекају утакмицу. Верујем да ћемо сутра то и показати – каже Просинечки.
Зна наш тренер на који начин ће Смедерево покушати да се одупре Звезди сутра на Маракани.
– Причао сам са сарадницима. Ја лично нисам имао прилике да гледам Смедерево, али сам од њих сазнао све што је битно. Играће дефанзивно, и покушаће да нас изненаде неким полуконтрама и контрама. Али, више ћемо размишљати о нашој екипи, и водити рачуна о томе како ћемо ми одиграти. Верујем да ћемо, ако будемо играли како ја тражим, офанзивно, кроз пас игру, забележити добар резултат.
Просинечки је нагласио да на мечу са Смедеревом неће моћи да рачуна на Дејана Миловановића и Душка Тошића због заостатка у форми односно проблемима са коленом. Тренер црвено-белих је открио и првих једанаест за сутрашњи дуел: Стаменковић, Нинков, Ади, Ћосић, Рељић, Исах, Каду, Евандро,  Короман, Калуђеровић и Борха. Моји играчи ће такође увек један дан пре знати ко ће почети утакмицу – рекао је Просинечки.
Карте за меч против Смедерева пуштене су данас у продају по ценама- север 200, исток 400 и запад 500 динара. Улазнице ће моћи да се купе и сутра од 11.00 часова до почетка утакмице.

Претходни текстВелики дан за спортисте Звезде
Следећи текстПрослављен 66. рођендан