Добри у поразу

42

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од „вечитог ривала“ (68:76) у оквиру 21. кола регионалне НЛБ Лиге. Изабраници Михајла Увалина су пружили партију изнад својих тренутних могућности, пре свега ако се у обзир узме чињеница да нису могли да рачунају на услуге поузданог центра Уроша Николића, као и на оправдано уморне Александра Цветковића и Ивана Маринковића.

 
Пре почетка утакмице у београдској дворани „Пионир“ публика је имала прилику да поздрави Звездине јуниоре који су на феноменалан начин, након три дана, освојили Евролигин квалификациони турнир и на тај начин се пласирали на фајнал-ејт у Барселону.
Прави дерби од самог почетка сусрета. Упоредо са навијачким ривалством на трибинама, варнице су севале и на паркету. Нервоза се пренела на све учеснике „вечитог дебија“, уводни минути су нам донели велики број изгубљених лопти, промашених „зицера“, а атрактивно закуцавање младог Недовића најавило је добру партију црвено-белих. Расположеном плејмејкеру наше екипе, борбом под оба обруча помагао је тамнопути центар Рикиардо Марш. Куриозитет представља чинјеница да су од 17 постигнитих поена у првој деоници дуела све поене за наш тим постигли управо њих двојица – Марш 8, а Недовић 9.
Како је почело, тако се и наставило. Сјајни тандем тима са Малог Калемегдана је наставио да „терорише“ кош домаћина све до тројке Вујадина Суботића (24:23) која је означила делиријум на црвено-белој страни „Пионира“. Предност је морала да буде много убедљивија, међутим, нерезонска „испуцавања“ Милошевића, Јанга и Суботића  омогућила су Партизану егал завршницу првог полувремена (37:36).
Питање времена је био тренутак кад ће уследити умор Немање Недовића. Евидентно је било да млади организатор иогре не може сам да држи конце Звездине игре, али помоћи није било. Пресудила је дужа клупа нашег ривала, разиграли су се Куртис Џерелс, млади Владимир Лучић, али и стандардно добри Душан Кецман и Петар Божић. Предност Партизан је константо расла све до рекордних 65:51 у 33. минуту сусрета.
Уследила је дезорганизована игра. Напади наших момака су били стихијски, а често су се завршавали нерезонским шутевима ван линије 6,75. До краја сусрета спречена је доминација црно-белих, разлика је заустављена на „разумних“ осам поена разлике (68:76) којим се завршио сусрет „вечитих ривала“.


Одговорно је Немања Недовић преузео одговорност, предводио своје саиграче у првом полувремену. Била је то партија из уџбеника. Нажалост, како и сам истиче колектив мора бити испред сваког појединца црвено-беле чете.
Не желим да се у први план истичу индивидуалне партије, већ искључиво колективна игра. Меч против Партизана су одлучиле ситнице и свакако да остаје жал за пропуштеном шансом да савладамо црно-беле и приближимо се опстанку у регионалној лиги. Нема одмора, у наредном колу нас очекује вршачки Хемофарм и ово је тренутак када морамо показати колико вредимо.  Верујем у овај тим – позитиван је млади организатор игре Немања Недовић.

ДВОРАНА: Хала „Пионир“, ГЛЕДАЛАЦА: 4.000. СУДИЈЕ: Обрадовић, Нешковић и Вовк
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић, Дрча, Јанг 8, Радосављевић, Балабан, Лешић 6, Недовић 19, Милошевић 3, Маринковић, Марш 27, Суботић 5, Бакић
ПАРТИЗАН: Џерелс 8, Кецман 7, Клобучар 1, Јарамаз, Лучић 6, Милосављевић 11, Катић 9, Џаваи 8, Божић 5, Гист 6, Весели 15, Ђекић

Претходни текстКолашинац први у Цељу
Следећи текстЧетири медаље за сениорке