Жесток ритам Просинечког

35

Први радни дан у Будви је протекао баш по змислима шефа стручног штаба црвено-белих Роберта Просинечког. Сви прмотимци су били видно расположени за рад и доказивање, а лепо време и пријатних 15 степени у Будви мотивисали су фудбалере нашег клуба.

 

Срећном, ни пожарна узбуна у хотелу „Сплендид“ није декоцетрисала стручни штаб и фудбалере у поподневном одмору.

-Није нас уплашила пожарна узбуна у хотелу. Сада је све у реду и нормално настављамо са планом и прогамом који смо зацртали за данашњи дан – отклонио је сваку сумњу Роберт Просинечки и похвалио услове за рад који су их сачекали. – Први тренинг је протекао радно. Био је напоран и тежак, баш онакав какав ја волим. Захвалио бих се свима који су нам изашли у сусрет јер је овде све на највишем могућем нивоу. Од хотела у којем смо смештени, па до перфектног терена на којем тренирамо.

Жесток рад на физичкој спреми већ сутра ће заменити пријатељски меч од којег сви у клубу много очекују.

-Сутрашња утакмица у Голубовцима неће бити класична пријатељска већ ће представљати неки вид тежег тренинга којим планирам да одирамо оба полувремена са различитим саставима. Искрено, сви смо жељни лопте и утакмица. Очекујем празник фудбала јер сам начуо да ће на трибинама бити велики број љубитеља фудбала.

Јасно је да се интензитет тренинга неће смањти после пријатељског меча против Зете, напротив…

-После тог припремног дуела, настављамо са још јачим интензитетом тренинга. Два-три пута дневно, у зависности од објективних околности. За пример пуно времена ћемо потрошити у путу на утакмице. Пут до Голубоваца траје један, а до Никшића је потребно чак два сата. Морамо мислити и на одмор наших играча који им је преко потребан у овом делу припрема.

Прелазни рок не оптерећује никога у стручном штабу, али не крију да су њихове жеље и даље исте као и раније.

-Савио и Богдановић нису са нама у Будви. Колико ја знам њихови трансфери су извесни, па им желим сву срећу у новој средини. Новајлије, Евандро и Борха су за сада задовољили све „укусе“ у клубу, па нестрпљиво очкујемо једног штопера који не би био само број, већ чврст ослонац у пролећном делу Јелен Суперлиге – закључио је Роберт Просинечки.

Претходни текстВетерани званично Звездини
Следећи текстАџић задовољан условима у Будви