8. Меморијал «Миодраг Шишић – Шиле»

79

Хокејашки клуб „Црвена Звезда” је основан још давне 1953. године. У деценијама које су за нама историју Клуба су писали многи велики играчи, али се један од њих издваја по јединственом споју велике хокејашке вештине, људских квалитета и посвећености овом прелепом спорту. Миодраг Шишић – Шиле је својим понашањем на терену и ван њега задужио многе генерације играча, не само нашег клуба.

У знак сећања и поштовања, као и у жељи да тај јединствен спортски дух пренесе на нове генерације младих играча, ХК «Црвена Звезда» је установио традиционални меморијални турнир који носи име Миодрага Шишића, а на коме наступају најмлађи такмичари – можда будуће звезде овог спорта. Захваљујући доброј организацији претходних година и утицају који има на развој младих играча, турнир је прерастао у хокејашки догађај од регионалног значаја, што је ове године резултирало учешћем 5 клубова (8 екипа) из Словеније и Хрватске.

За разлику од претходних седам, 8. Меморијал «Миодраг Шишић – Шиле» ће се састојати из два паралелна турнира: Турнир У8 (играчи рођени 2001. год) и Турнир У10 (играчи рођени 1999. год).

Као и свих претходних година, турнир ће бити одржан у леденој дворани «Пионир», у периоду 18-19.април 2009.године. На њему ће, у наведеним категоријама, наступати 18 екипа из 11 клубова. Током два дана турнира биће одигране 73 утакмице, на којима ће наступати ~290 играча. На турниру учествују следеће екипе:

ХК “Славија” – Љубљана
ХК “Беостар” – Београд
ХК “Медвешчак” – Загреб
ХК “Младост” – Загреб
ХК “Загреб” – Загреб
ХК “Таш” – Београд
КХК “Црвена Звезда” – Београд
ХК “НС Старс” – Нови Сад
ККК “Београд” – Београд
ХК “Ред теам” – Београд
ХК “Блед” – Блед

Позивамо све чланове и симпатизере СД Црвена Звезда да присуствију заиста лепој спортској манифестацији у ледној дворани хале “Пионир”.

Претходни текстФото: 64. рођендан СД Црвена звезда
Следећи текстШампиони Европе 1989.