Нова титула за одбојкаше

63

Одбојкаши Црвене звезде девети пут у историји постали су победници Купа Србије. Црвено – бели су вечерас у Новом Саду, у финалу 44. Финалног турнира Купа Србије победили Раднички Креди банку из Крагујевца са 3:2, по сетовима 34:36, 14:25, 25:19, 25:20 и 15:9, после 118 минута игре.

У изванредном финалном мечу, у коме су све честитке заслужили и прошлогодишњи и овогодишњи победник Купа Србије, Црвена звезда је направила невероватан преокрет и од 0:2 стигла до тријумфа.
Црвена звезда је почела силовито и брзо стигла до предности од пет поена (7:2). Узвратили су Крагујевчани и пристигли ривала (8:5), да би црвено – бели поново стигли до два поена вишка на другом техничком одмору. Раднички Креди банка је до првог вођства дошао у финишу сета – 21:20. Потом је почела борба поен за поен до коначног исхода – 36:34 за Крагујевчане после 35 минута игре.
У другом сету, на терену је практично постојао само један тим – Раднички Креди банка. Крагујевчанима је све полазило за руком, док су црвено – бели изгледа били под притиском изгубљеногб првог сета.
Трећи сет је донео много резултатских преокрета. Водили су час једни, час други и то са по три поена предности. На другом техничком одмору Црвена звезда је имала три поена предности. До краја сета, црвено – бели су повећавали предност и успели да смање предност Крагујевчана на 1:2.
Чинило се на почетку четвртог сета да је победник Купа Србије одлучен, јер су Крагујевчани веома брзо стекли значајну предност, у једном тренутку и пет поена (15:10), да би Црвена звезда ипак изједначила на 17:17. Резултатска клацкалица је настављена до 20:20, да би црвено -. Бели потом освојили пет узастопних поена и заслужено се изборили за пети сет.
У петом сету Црвена звезда је успела да стекне предност и на промену страна оде са резултатом 8:6. Наставили су избраници Жељка Булатовића са добром игром и већ код скора 11:8 било је извесно да ће титула победника Купа из Крагујевца отићи у Београд.

Мала сала СПЦ Војводина
Гледалаца: 900, Судије: Дејан Јовановић и Зорица Бјелић.

РАДНИЧКИ КРЕДИ БАНКА: ДУДУЈ (7), РАДОВИЋ, ЈОВАНОВИЋ, СИМЕУНОВИЋ (15), ПЕРОВИЋ, ИВОВИЋ, НАКОВСКИ (13), ИЛИЋ (3), ЧЕДИЋ (13), СТЕВАНОВИЋ, ГЈОРГИЈЕВ (27), ПАНТЕЛИЋ. ТРЕНЕРИ: СЛОБОДАН КОВАЧ И ДЕЈАН МАТИЋ.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ЗИНДОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, ЋУЛАФИЋ (13), ПАЈИЋ, МАЈСТОРОВИЋ, БОЈОВИЋ (9), ИЛИЋ, ТЕРЗИЋ (22), ДОКИЋ (22), РАШИЋ (18), МИТИЋ (1), ВУЈИЋ. ТРЕНЕРИ: ЖЕЛЈКО БУЛАТОВИЋ И ДУШКО НИКОЛИЋ.

Претходни текстПодршка Дивцу
Следећи текстПрослављен 64. рођендан