Нови спонзор пред Лигу шампиона

42

Најава учешћа у Индесит Лиги шампиона, која за Црвену звезду стартује наредне среде, искоришћена је и за потписивање уговора са новим генералним спонзором, реосигуравајућом кућом „Винер Ре“. Том приликом у Звездином прес-центру, одржана је и конференција за новинаре.
Први део конференције протекао је у најави учешћа Црвене звезде у Индесит Лиги шампиона, а потом је обелодањено и генерално спонзорство, које ће умногоме помоћи српском шампиону у сезони која је пред нама.



Ана Аврамовић, генерални секретар ОК Црвена звезда, пред новинарима није желела много да прича о амбицијама мушке екипе у Лиги шампиона, али је изразила уверење да ће организација утакмица бити на највишем могућем нивоу:
– Захвалила бих се Секретаријату за спорт и омладину Града Београда, који нам је обезбедио да мечеве играмо на одговарајућој подлози. Захвалила бих се и Управи Спортског центра Шумице, који су обезбедили додатна средства и уложили сопствени кадар, како би организација мечева била још боља. Поред свих наших спонзора ја бих истакла и Радио Телевизију Србије, која ће преносити све мечеве Лиге шампиона из Београда, у сталном термину, средом од 18 часова – рекла је Аврамовићева.

Генерални секретар Црвене звезде на крају је изразила уверење да ће на сва три меча Лиге шампиона, чији ће домаћин бити екипа са Маракане, трибине Шумица бити испуњене до последњег места.

Звезда ће играти у Ц групи Лиге шампиона, у којој је изразити фаворит Лубе из Маћерате, освајач Купа Италије у прошлој години, који ће већ у среду, са свим својим звездама доћи у Београд.
– За нас је част и обавеза учешће у Лиги шампиона, друго Звездино од како се ово такмичење игра по новој формули – почео је излагање Жељко Булатовић, тренер актуелног шампиона Србије:
– Група је јака, све су то искусни и квалитетни састави, препуни сениорских репрезентативаца разних земаља. Мени је посебно драго што ће прво са Лубеом, а касније и са Руселаром гости Звезде бити Марко Подрашчанин и Милош Никић, актуелни репрезентативци Србије.
Булатовић је још додао да ће црвено-бели у сваком мечу имати прилику да науче доста тога, уз уверење да ће и сами играчи учинити максимум напора, како би на терену оставили одличан утисак у утакмицама против фаворизованих ривала.

Капитену Црвене звезде, потенцијалном сениорском репрезентативцу Томиславу Докићу ово ће бити прво учешће у Лиги шампиона:
– Играти против Лубеа, Руселара и Мајорке у Лиги шампиона је част, да не кажем сан сваког играча. Ја сам сигуран да ће се Црвена звезда у овим утакмицама борити до последњег поена, а да обећавамо неке победе и пласмане у наредне фазе не би било ни претерано паметно. Чекаћемо нашу шансу, а ја сам сигуран да ћемо је и дочекати – рекао је Докић.

Звезда ће после пет година заиграти у Лиги шампиона. У сезони 2003/2004, у групи Б није уписала ниједну победу, али се памте драматични мечеви против шпанске Алмерије, па сусрети са Париз Волејом. Тада су, чини се, само одбојкаши белгијског Руселара лако изашли на крај са црвено-белима. На крају је Звезда освојила шест сетова, али се није обрукала.

Други део јучерашње конференције за новинаре пригодним говором отворио је Кристоф Рат, члан Управног одбора Винер Штедише осигурања.
Он је већ у првој реченици објаснио сарадњу Компаније Винер Штедише и мушког одбојкашког клуба Црвена звезда:
– Винер Штедише је данасу Србији заступљен са две фирме, прва је осигуравајућа, која је спонзор Лиге, а друга је недавно основана реосигуравајућа кућа „Винер Ре“, која ће у наредном периоду водити бригу о мушком одбојкашком клубу Црвена звезда. Једноставно, не могу да дозволим да у Србији оснујемо фирму, а да она није део српске одбојкашке породице.
Подсетио је Рат и на прву годину „Винер Штедиша“ у Србији, када је осигуравајућа кућа била генерални спонзор фудбалског клуба Црвена звезда:
– То нам је помогло тада и забележили смо огроман успех, а правећи паралелу, не видим разлог да реосигуравајућа фирма са Звездиним одбојкашима не оствари исти успех – рекао је Рат на крају и пожелео пуно успеха Црвеној звезди у наставку сезоне.

 Александар Боричић, први човек Одбојкашког савеза Србије, али и ОК Црвена звезда, изразио је задовољство што ће црвено-бели у Лигу шампиона кренути јачи за новог генералног спонзора.
– Биће то велика прилика за све наше младе играче да у европској елити покажу колико су храбри и колико могу да пруже кад играју без оптерећења. Сматрам да ћете и ви новинари помоћи овој екипи која ће, сигуран сам, изненадити у неким утакмицама – рекао је Боричић и још додао:
– Сарадња са Винер реосигурањем ми је логична. И Звезда и Винер имају исте боје, звучно име на светском нивоу, а ја се надам да ће ова сарадња трајати још дуго – додао је Боричић, после чијих речи је Томислав Докић, капитен Црвене звезде предао Кристофу Рату дрес са бројем 13, на коме је већ било одштампано име новог генералног спонзора.

Претходни текстТроицки парижанин
Следећи текстДоџ уз Звезду