Бодови остали у Крагујевцу

33

Раднички Креди банка је славила у дерби мечу другог кола Винер штедише Супер лиге против Црвене звезде.

Играла је екипа Слободана Галешева далеко ангажованије него што је то био случај на отварању сезоне у Смедереву, док је Црвена звезда била нешто слабија него у Краљеву. Раднички је много боље блокирао и сервирао, имали су домаћи и бољи пријем, па су себи могли да дозволе и велики број грешака (укупно 22, од тога 18 из сервиса).

У првом сету домаћи су константно били у предности, од прва четири поена, чак три су освојили блоком, што им је одмах улило додатну сигурност. Прорадио је потом и сервис, из овог елемента су домаћи већ у првом сету освојили шест поена, па су прилично лако дошли до вођства – 25:20. Ипак, наредна два сета су била много узбудљивија.

Звезда је, највише захваљујући одличној серији сервиса капитена Томислава Докића, успела да стекне предност (13:8). Раднички се, мало по мало, приближавао, а кад је било најпотребније успео је и да дође до потпуног преокрета – 28:26.

Имали су наши одбојкаши предност и на старту трећег сета, повели са 7:3, али овога пута домаћи нису чекали завршницу сета. Врло брзо су, уз одличног Милана Илића који је добро разигравао саиграче, преокренули, па су већ на другом обавезном предаху имали плус три (16:13). До краја меча је екипа Слободана Галешева рутински сачувала предност и заслужено стигла до првих бодова у сезони, баш против актуелног шампиона државе, Црвене звезде.

Раднички Креди банка – Црвена звезда 3:0 (25:20, 28:26, 25:20)

Дворана: „Језеро”. Гледалаца: 2.000. Судије: Борис Коларевић (Нови Сад) и Мирко Јанковић (Ниш). Трајање меча: 76 минута.

Раднички Креди банка: Дудуј 8, Симеуновић 14, Наковски 6, Илић 2, Чедић 9, Гјоргиев 22, Пантелић (либеро), Јовановић, Радовић, Перовић, И. Ивовић, Стевановић. Тренер: Слободан Галешев.

Црвена звезда: Зиндовић 1, Стефановић, Бојовић 8, Терзић 6, Докић 19, Рашић 6, Мајсторовић (либеро), Ћулафић 2, Пајић, Митић, Илић, Вујић. Тренер: Жељко Булатовић.

Претходни текстВучићевић кандидат
Следећи текстСве је било како треба