Победом у нову сезону

35

Кошаркаши Црвене звезде победом су започели нову сезону. У првом колу НЛБ лиге побеђен је на гостујућем терену тим Фмп Железника резултатом 78:84, по четвртинама 22:11, 21:18, 19:27, 16:28.

Иако прво полувреме није говорило да ће се први званични наступ Светислава Пешића на клупи црвено белих завршити тријумфално, наставак је донео потпуно преокрет. Екипа је заиграла борбеније, сигурније, и резултат није изостао.

Најефикаснији у тиму Звезде био је Марко Кешељ са 18 поена и 7 скокова, уз стопроцентан шут са линије слободних бацања 10 од 10, од којих су последњи били одлучујући. Мариновић је постигао 15, а Кикановић 14 уз одлучан шут из игре од 70%. Управо његови поени су на почетку треће четвртине покренули црвено беле и наговестили очекивани преокрет. Овенс је убацио 13 поена. Робертс је дао 7, Штимац 6 уз 6 скокова, капитен Ковач 5, Бакић 4 а Милан Милошевић, који се и последњи прикључио екипи у припремном периоду, 2 поена.

На другој страни бољи од осталих били су Лабовић са 18 и Самарџијски са 12 поена.

На крају меча, Звездини играчи захвалили су се публици која је, иако је реч о гостовању, већим делом била наклоњена гостујућој екипи.

Ова победа нашем тиму даје велику дозу самопоуздања пред наредни меч који Црвена звезда игра у уторак у Новом Месту са екипом Крке.

Претходни текстРеми би био реалан
Следећи текстВиктор бољи од Типсаревића