Мариновић стигао

41

Репрезентативни плејмејкер Марко Мариновић званично је представљен као ново појачање клуба. Мариновић је прошле сезоне играо за шпанску Менорку, а пре тога за Ђирону, ФМП и Борац из Чачка. За репрезентацију Србије наступао је на светском првенству у Јапану 2006. године, а био је и члан универзитетске репрезентације Србије и Црне Горе која је 2003. године освојила бронзану медаљу.

„Срећан сам што сам се вратио у Србију, и што ћу наредне сезоне носити дрес Црвене звезде. Даћу све од себе да помогнем екипи да направи добар резултат на сва четири поља. Посебно сам задовољан што ћу опет сарађивати са тренером Пешићем, са којим сам радио и у Ђирони. Не могу обећати титулу али будите сигурни да ћемо моји саиграчи и ја дати максимум, како на тренингу тако и на утакмицама у циљу остваривања што бољег резултата. Надам се да ћемо уз помоћ публике вратити Звезду на стазе старе славе.“, рекао је Мариновић на конференцији за штампу.

Генерални менаџер клуба Милан Опачић рекао је да екипа у  петак одлази на припреме на Копаоник током којих је договорено одигравање неколико припремних мечева као и хуманитарни меч у Лесковцу са екипом Здравља. Што се тиче нових појачања, генерални менаџер је саопштио да су активности у току, али да не жели да говори о конкретним именима. Оно што је извесно је то да Стеван Милошевић и Немања Бјелица тренирају са екипом, док је Филип Шепа и даље између Италије и Црвене звезде. Опачић је нагласио да је тренутно приоритет довођење странаца. У наредним данима ће све бити јасније.
 
Нема сумње да ће нови организатор игре Црвене звезде одлично сарађивати са шефом стручног штаба Пешићем, јер су њих двојица већ радили заједно у Ђирони, којој су донели титулу у Евро купу 2007.године.
Уговор је потписан на годину дана са опцијом продужетка сарадње.

Претходни текстРадићемо искрено
Следећи текстПотребно максимално залагање