Виктор на корак до снова

34

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки остварио је највећи успех у професионалној каријери пласманом у финале АТП турнира у Вашингтону (наградни фонд од 500.000 долара) где хе поражен од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 6:3, 6:3 за 93 минута игре. Дел Потру је ово четврта титула у каријери, и што је још занимљивије четврта титула заредом! Наиме, Аргентинац се налази у невероватној серији од 19 узастопно добијених мечева, и за то време освојио је турнире у Штутгарту, Кицбилу и Лос Анђелесу.
Финале у Вашингтону почело је нервозном игром оба тенисера. Аргентинац је ипак био доста смиренији и, иако је изгубио свој сервис у том периоду, направио је чак три брејка и добио први сет са 6:3.

Други сет био је много неизвеснији иако је завршен истим резултатом. Дел Потро је прво у другом гему пропустио две, а потом у шестом још једну брејк лопту, и Троицки је успео да зједначи на 3:3. У седмом гему трећи тенисер Србије по ренкингу имао је велику прилику да одузме сервис противнику, али је испустио две везане брејк лопте и Аргентинац је повео са 4:3.

Већ у наредном гему Троицки је психички пао, дозволио је Дел Потру да му одузме сервис и поведе са великих 5:3. У деветом гему другог сета виђена је велика драма. Троицки је прво спасао две везане меч лопте, али је затим пропустио три брејк прилике, и Аргентинац је уз доста проблема ипак окончао меч са 6:3 у другом сету.

Дел Потро је за ову победу награђен са 175 АТП поена и нешто више од 80 хиљада долара, а Троицки са 120 бодова и 43 и по хиљаде долара.

Наш тенисер ће на новој ранг листи у понедељак напредовати за 21 места, и биће 71. играч на АТП листи. Иначе, пласман у финале Виктор је изборио победом над Русом Игора Куњицином са 6:4, 6:2.
–  Улазак у финале АТП турнира је невероватан осећај. Моја највећи сан од почетка каријере било је освајање АТП титуле. Надам се да ће ми се снови ускоро испунити – рекао је Троицки.

Претходни текстСпартак жели Ковачевића
Следећи текстКажњени за неискоришћене шансе