Кажњени за неискоришћене шансе

23

Фудбалери Црвене звезде још једном нису успели да сруше веома неугодну и непопуларну традицију. Наиме, у последњих седам сезона, црвено-бели су само једном успели да остваре победу у првом колу – пре две године против Вождовца. Овога пута на старту, црвено-бели нису успели да се тријумфално врате из Новог Сада. Војводина је славила са 2:0.

„Била је то тврда утакмица, као што смо очекивали. Почели смо добро, баш као на Кипру, али овога пута нисмо успели да искористимо неколико шанси, што нас је касније коштало, па смо примили гол. У друго полувреме ушли смо са великом жељом да прикажемо добру игру и добијемо утакмицу. Опет смо имали доста прилика, али смо на крају опет били кажњени, прво са црвеним картоном, а потом и са другим голом. Жао ми је што се све тако завршило, пре свега због феноменалних навијача, који су нам свих 90 минута пружали сјајну подршку. Морамо да подигнемо главу, да гледамо напред. Прилику за поправни имаћемо наредни викенд у Зрењанину, где гостујемо Банату, а потом и пред нашом публиком у реванш дуелу другог кола квалификација за УЕФА куп против Апоела“, каже Звездин штопер Дејан Јаковић.

У најави овог дуела, тренер Црвене звезде Здењек Земан истакао је да не воли често да мења састав и меша карте. Овога пута, повреде првотимаца приморале су га на то, с обзиром да је готово комплетна одбрамбена линија која је играла у Никозији, паузирала у Новом Саду. Гжегорж Броновицки је напустио дуел против Апоела и тек ће данас почети са тренинзима, док су повреде на Кипру зарадили и Марјан Марковић и Ибрахим Гај, па нису били у стању да помогну саиграчима.

„Још увек не могу да верујем шта нам се догодило. Имали смо пет стопостотних шанси да постигнемо гол, а на крају нас Војводина из две полуприлике казни. Стварно је невероватно шта нисмо искористили у Новом Саду, имали смо много прилика, али нас је на крају стигла казна. Трудили смо се да играмо дисциплиновано у систему, стисли их у неколико наврата, али нисмо успели да реализујемо. Имамо сад довољно времена да се на најбољи могући начин припремимо за наредно гостовање у Зрењанину и да са једном позитивном енергијом уђемо у реванш дуел против Апоела“, истиче Марко Блажић.

Списак повређених играча после дуела са Војводином је повећан. После Гжегоржа Броновицког, Марјана Марковића и Ибранима Гаја, повреду је зарадио и Никола Мијаиловић и налазе се у програму терапија.

„Ово ми је била прва утакмица у домаћем првенству после доста времена. Амбијент је био заиста добар и жао ми је што смо изгубили. Нисмо приказали добру игру, чини ми се да још увек немаму довољно свежине. Ипак имамо довољно вере, да ће све ово на крају бити добро. Морамо да наставимо вредно да радимо и ја сам сигуран да ће прави резултати доћи“, говори Бранимир Субашић.

Председник клуба Топлица Спасојевић заказао је данас хитан спортски и пословни колегијум на којима ће се анализирати учинак на утакмицама против Апоела и Војводине, ток радова на реконструкцији инфраструктуре и предложити конкретне мере у даљем раду.

Претходни текстВиктор на корак до снова
Следећи текстШкола фудбала