Срушити традицију

47

Фудбалери Црвене звезде у недељу од 17.30 у Новом Саду почињу такмичење у Суперлиги против Војводине. И београдски и новосадски црвено-бели улазе у дуел после обавеза у УЕФА купу. Звезда је у Никозији играла 2:2 против Апоела, док је Војводина у Новом Саду ремизирала 0:0 са Хапоелом из Тел Авива.

„За Црвену звезду битно је да одигра добро сваку утакмицу и да дође до трофеја. Добро је што овога пута није елиминациони меч, али и поред тога трудићемо се да из дуела у дуел играмо све боље. На страну што је Војводина прошлу сезону завршила испод Звезде, одиграли су добро у УЕФА купу, озбиљна су екипа и неће нам бити лако. Надам се да ћемо већи део меча играти као првих 15 минута на Кипру“, рекао је шеф стручног штаба Црвене Звезде Здењек Земан.

Драгомир Вукобратовић, везни фудбалер Црвене звезде истиче да је први дуел у шампионату један од најбитнијих.

„Противник није важан, важни смо ми и наша игра. Не треба да се прилагођавамо противнику. Треба све да зависи од нас. Ако поштујемо договор и тако се понашамо на терену, ако смо компактни и агресивни, резултат сигурно неће изостати. Очекујем да ће наша игра бити све боља и боља“, каже Вукобратовић.

Павле Нинков, који је добио шансу у Никозији после повреде Броновицког тврди да црвено-беле у Новом Саду очекује добар противник.

„Мало смо се истрошили против Апоела. Даћемо све од себе у Новом Саду и надам се победи, јер увек се очекује да Звезда побеђује. Улазимо у серију тешких мечева, јер после Новог Сада гостујемо у Зрењанину, па нам долази Апоел. Морамо да се стегнемо, пружимо максимум и надамо се победама“, истиче Нинков.

Пољак Гжегорж Броновицки неће бити у саставу против Војводине. Његова повреда није теже природе, како се учинило у први мах, али ће тек за пар дана бити у стању да тренира. После данашњег тренинга на повреде су се пожалили и Гај и Марковић.

„Проблем који имамо је очигледно менталне природе. Играчи морају да се навикну да играју константно у високом ритму и да не зависе од противника и резултата. Понављам, треба да играмо као у првих 15 минута утакмице на Кипру. Када дођемо до тог нивоа на целој утакмици да играмо нашу игру, бићу задовољан“, каже Земан.  

Земан је упознат и са једном лошом традицијом првог кола Црвене звезде, где су црвено-бели забележили само једну победу у последњих пет-шест година.

„Традиције су ту да се руше. Надам се да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо победити, без обзира што је Војводина добра екипа. Што је дужа традиција, то су веће шансе да се сруши“, закључује Земан.

На крају Земан је истакао да је Бразилац Клео на три тренинга, колико је до сада имао прилике да одради са Звездом, показао да је добар играч и да ће бити у конкуренцији када буду стигли сви папири из Португала.

Утакмица Војводина – Црвена звезда игра се у недељу од 17 часова и 30 минута на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.

Претходни текстДиктираћемо темпо
Следећи текстТроицки бољи од Родика