Саопштење КК Црвена звезда

63

Радна група основана је дана 27.06.2008.г. од стране УО КК Црвена Звезда са следећим задацима:

1.Да обезбеди финансијска средства како би се омогућило да Клуб опстане,
2.Да припреми и одржи Скупштину која ће изабрати Председника, као и нову управу и менаџмент,
3.Да обави разговоре са релевантним чиниоцима друштвеног, привредног и политичког живота како би се нашло решење за излазак из тешке ситуације у којој се Клуб налази и сагледала визија КК Црвена звезда у будућности.

Радна група је у својим закључцима констатовала следеће :

1.Обезбеђена су средства од око 380.000 еур и договорена су нова средства у износу од 950.000 еур. Уз додатна средства од 1 милион еур, која ће Клуб обезбедити током сезоне, Радна група сматра да је сума апсолутно довољна да Клуб несметано почне са припремама, учествује на свим предвиђеним такмичењима уз појачање са новим играчким кадром.

2.Група је обавила бројне састанке формалне и неформалне природе и закључила да, и поред бројних проблема у самом Клубу и спортском окружењу, Клуб располаже довољним ресурсима за опстанак и развој.

3.Радна група је констатовала да је истекао мандата Генералног менаџера Игора Жежеља.

4.Предложено је да Председништво именује Милана Опачића на функцију Генералног менаџера Клуба.

5.Подржана је Одлука Спортског друштва ЦЗ о именовању Комисије (у саставу Божа Маљковић – председник, Зоран Дракулић и Слободан Вучићевић ) и предложено Председништву да на исту привремено пренесе сва овлашћења Председника, Председништва и Управног одбора Клуба.

6.Предложено Председништву да препоручи Комисији хитно ангажовање на припреми седнице Скупштине која ће именовати Председника и нове органе управљања.

7.Предложено Председништву да констатује престанак рада Радне групе.

Председништво Клуба је прихватило Закључке Радне групе. Резултат тога је да је Комисији у саставу: Маљковић, Дракулић и Вучићевић привремено предато управљање Клубом; изабран нови Генерални менаџер и престала са радом Радна Група.

Комисија, заједно са новим Генералним менаџером, већ је почела са радом што се огледа у: ангажовању око појачања играчког кадра, исплати хитних дуговања и припремама за наредну сезону. Истовремено се врши попуњавање стручног штаба и тренерског састава.

Претходни текстЗвезда увек уз Србију
Следећи текстКлео у Звезди