Донација кошаркашима

30

Министарство омладине и спорта одлучило је да са по 20 милиона динара помогне кошаркашке клубове Партизан и Црвену звезду. Министар омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и помоћник министра Александар Шоштар састали су се са представницима оба и договорили се да ресорно министарство пре почетка сезоне донира са по 250.000 евра. До сада је министарство омладине и спорт помагало Партизану и Црвеној звезди и награђивало их за остварене велике успехе, а сада, због изузетно тешке ситуације у којој се налазе, по први пут пре почетка сезоне помаже им финансијски.

– Партизан и Црвена звезда су брендови Србије, а кошарка један од најтрофејнијих спортова, који окупља и велики број деце – будућих шампиона у које треба улагати. Зато је помоћ државе истовремено и улагање у будућност српске кошарке и домаћег спорта уопште
– саопштило је министарство омладине и спорта. С обзиром на значај који ова два клуба имају за српски спорт, министарство омладине и спорта прави изузетак, у жељи да се предупреде евентуални проблеми који би могли да се појаве током такмичарске сезонеу.
 
Састанку у просторијама министарства омладине и спорта присуствовали су у име Црвене звезде Слободан Вучићевић и Божидар Маљковић.

Претходни текстТреће коло у Тампереу
Следећи текстПреговори ће се наставити