Јачи из кризе

32

Прослављени тренер Божидар Маљковић изјавио је да неће преузети тренерску функцију у Кошаркашком клубу Црвена звезда. Маљковић је члан Радне група која покушава да пронађе решење за тешку ситуацију у клубу. У саопштењу, Радна група је истакла да је финансијска ситуација на Малом Калемегдану изузетно тешка, да спонзори за сада нису показали интересовање да помогну, као и да до сада прикупљена средства, од око 80.000 евра, нису довољна за функционисање клуба. Радна група је као једну од варијанти решења финансијске ситуације издвојила и разговор са председником ФМП Железника Небојшом Човићем, који би данас требало да представи своју визију будућности КК Црвена звезда кроз сарадњу са КК ФМП.
 
Маљковић је новинарима разјаснио своју позицију и истакао да је дошао само да помогне, али да никада није намеравао да буде тренер:
– Дошао сам на позив свог клуба, као што бих увек помогао српској кошарци. Ниједног тренутка нисам имао идеју да тренирам Звезду, ту нема дилеме и нећу је тренирати ни у једној варијанти.

Он је указао да је ситуација у клубу тешка, али је рекао да верује да ће се поправити.
– Већи део богатих и успешних људи је на летовањима и јахтама и нисмо успели да дођемо до многих. Сада се ситуација поправља и помак је направљен. Из свега овога се може изаћи јачи. Кризе нису увек лоше, казао је Маљковић.

Трофејни стручњак је казао да жели да помогне кад може и колико може и да је спреман да своје слободно време посвети било како Звезди, чак и да уђе у управу:
– Ушао бих у управу ако се то од мене тражи, али то не би могло да буде фиксно, пошто постоји могућност да ускоро преузмем један велики клуб.

Тренер који је четири пута освајао титулу европског шампиона исказао је свој оптимизам и на мало шаљив начин када је одговарао на прво новинарско питање:
– Одмах да вам кажем да са таквим лицем (изразом) који имате ви сви (новинари) и ми нећемо ништа урадити. Дајте, као да смо на сахрани, разведрите се мало. И својим играчима сам знао да кажем после пораза није ни чудо што си изгубио са таквим лицем.

Претходни текстКороман остаје
Следећи текстЧовић представља план