Судиће нам резултати

25

Фудбалери Црвене звезде пуно паром се припремају у Словенији за нову сезону.
– Није фраза, заиста ми никад није било теже на припремама – почиње причу нови капитен црвено-белих Огњен Короман, који ће заменити Дејана Миловановића, новог фудбалера француског Ленса – О свему најбоље сведочи чињеница да сам смршао четири килограма. Ипак, све ће веома брзо да остане само у сећањима, а екипа мора да се посвети стварању игре, јер нас чека важна сезона, после претходне у којој смо остали без оба трофеја.

Напорно трчање по асфалту на делу припрема у Аустрији разлог је и бројних повреда?
– Можда је и то један од разлога, али и већина играча је за време одмора, који је трајао месец дана, мало шта радила. Мислим да више нема потребе да се враћамо на ту причу.

Резултати на пријатељским утакмицама нису баш најсјајнији?
– Знам да многи не признају оправдање да су сви изузетно уморни, да смо увек на дан тих провера пре подне имали напорне тренинге. На почетку и трчање од 10 – 12 километара, као јутарњи „дрил“. Није лако после тога да се игра после подне, посебно са одморним екипама, које су већ спремне за почетак сезоне и у завршници припрема, као што је био случај са пољским Сласком и чешком Сигмом
Комента.

Промена у играчком кадру?
– Нема сумње да ће да нам недостаје квалитет Кастиља, Миловановића, Јестровића… Истовремено, на „Маракану“ се вратио Марковић, стигло је још неколико младих, перспективних фудбалера. Надам се да ћемо да створимо добру екипу. Обавезе Црвене звезде увек су јасне, амбиције највише могуће. Сада желимо да се пласирамо у Лигу УЕФА и пре свега вратимо шампионски пехар на наш стадион. Верујем да ћемо да будемо довољно квалитетни и на крају сезоне задовољни.

Сезона званично почиње 14. августа првом утакмицом у квалификацијама за Лигу УЕФА?
– Сигуран сам да ћемо тада да будемо много бољи него данас. Пред нама је још 25 дана припрема, а много више пажње ће да се посвети тактичком делу.

Навијачи имају највећа очекивања?
– Наравно, увек је тако у Црвеној звезди. Судиће нам резултати, који су увек једино мерило. Сада је прерано за било какве прогнозе. Тренутна ситуација и два последња пораза не морају баш ништа да значе, јер су важни само такмичарски мечеви, за које се спремамо, па и по цену неких лоших издања на припремама у Аустрији и сада у Словенији. Сви се надамо најбољем када почне сезона…

У нову сезону Огњен Короман улази са траком на руци?
– Сигурно је велика част бити капитен Црвене звезде, али то ме додатно не оптерећује. Знам да би Милијаш, Марковић, Гај, ја… требало да будемо играчи који ће да изнесу сезону на најбољи могући начин. Трака ће да ми буде обавеза више да се потпуно смирим и не дајем понекад можда непримерене изјаве, на пример о суђењу. Због свега ћу и коментар о тренутном стању у српском фудбалу да задржим за себе.

Претходни текстПоповић можда у Звезди
Следећи текстПризнање за хуманост