Победа у шестој утакмици

18

Фудбалери Црвене звезде победили су на припремама у Словенији локалног нижелигаша Корошка Дравоград са 9:0 (3:0). У шестој пријатељској утакмици црвено-бели су се распуцали против словеначког трећелигаша. Три гола постигао је Тричковски, по два Едгар и Бурзановић, а по један Максимовић и Перовић. Меч је одигран у Дравограду пред око 300 гледалаца, углавном наших навијача.

После два узастопна пораза, у дуелима са Шљонском и Сигмом, Звезда је против упадљиво слабијег ривала контролисала игру од самог старта. После два Едгарова промашаја, Бразилац се одлучио на асистенцију Максимовића за Звездино вођство у 14. минуту. Исти тандем је заменио улоге у 27. минуту, а Едгар је главом савладао Вершовника. Само два минута касније Едгар је поново највиши у скоку после Марковићевог корнера и Звезда води 3:0.

На полувремену Зденек Земан врши пет измена (Девић је уместо Максимовића ушао још у финишу првог дела), а најбољи утисак од нових играча на терену оставио је Тричковски. Македонски репрезентативац је већ после три минута погодио пречку на асистенцију Томовића и најавио хет-трик, који ће уследити.
У 51. минуту домаћа екипа је добила најбољу шансу на утакмици, али је Стаменковић одбранио пенал Штехарнику.

Само два минута касније Перовић додаје Бурзановићу за четврти гол дана. У 58. минуту Томовић и Тричковски поново комбинују за први гол Македонца и пети гол Звезде. Још шест минута требало је Звезди за шести гол, после одличног дуплог пâса са Перовићем погодио је Бурзановић.
Стотинак секунди касније у стрлце се уписао и Перовић, на пâс Тричковског. Преостала два гола постиже бивши члан Работничког у завршних десет минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић (од 46. Стаменковић), Марковић (од 46. Томовић), Јаковић (од 46. Николић), Гај, Броновицки, Трајковић (од 46. Тричковски), Диаките (од 46. Вукобратовић), Бурзановић, Максимовић (од 39. Девић), Перовић, Едгар.

Претходни текстПризнање за хуманост
Следећи текстПрва утакмица у Новом Саду