Неутрални према Караџићу

27

Дан после избора Томислава Караџића за председника Фудбалског савеза Србије председник Црвене звезде Топлица Спасојевић прокоментарисао је скупштину ФСС и ситуацију на „Маракани“. Црвено-бели су били неутралани на гласању за избор новог председника.

– Одлучили смо да заузмемо такав став јер нисмо имали презентоване идеје и програме кандидата. Неопходно је било благовремено обавестити јавност о именима кандидата за челну функцију у нашем фудбалу, а не чекати до последњег дана уочи седнице Скупштине ФСС. Уосталом, изабрани кандидат није ни изнео свој програм пре именовања, тако да је остало непознато шта је његова визија, које су му идеје, шта је са развојем клупског и репрезентативног фудбала у Србији. Сматрамо да је кандидат морао да презентује фудбалској јавности стратегију развоја српског фудбала у наредне 4 године, а за то смо остали ускраћени. Црвена звезда се залаже за корените промене у домаћем фудбалу које обухватају све структуре Савеза. Јасно је да нећемо седети скрштених руку и чекати да ствари настављају да тапкају у месту, јер је садашња ситуација недопустива. Господина Томислава Караџића изабрала је Скупштина Фудбалског савеза Србије већином гласова, али без подршке Црвене звезде –  прокоментарисао је Спасојевић.

Председник Црвене звезде каже да је задовољан темпом радова на терену стадиона и да прелазни рок за његов клуб још траје.

– Све тече по зацртаном плану, постављен је дренажни систем. Грејачи ће бити постављени наредних дана и како смо информисани радови би требало да се окончају у предвиђеном року. Извођачи радова наишли су на извесне проблеме приликом подизања претходне травнате подлоге и то је успорило рад, а не како су неки тврдили, неизмирене финансијске обавезе према извођачу. Велики радови су у току и на помоћном терену првог тима, као и на једном од терена Звездине омладинске школе, где ће бити постављен најмодернији терен са вештачком травом. Све су то инвестиције које изискују велика средства, али су нам у овом моменту неопходне, каже Спасојевић.

Екипа је на припремама у Словенији, а спортски директор клуба Буњевчевић и даље тврди да ће Црвена звезда ангажовати још три врхунска појачања:

– Прелазни рок није завршен за Црвену звезду. Још неколико играча се налази на списку наших жеља. Спортски директор Горан Буњевчевић интензивно ради на проналажењу одговарајућих замена играчима који су отишли у летњем прелазном року. Шеф стручног штаба указао нам је на то где се морамо појачати, наш је задатак да доведемо одговарајуће играче. Наредних дана планира се одлазак у Словенију најужег руководства клуба које ће посетити екипу и пружити подршку играчима и члановима Стручног штаба. Наметнут је жесток темпо на припремама, тренер Земан има нову концепцију у раду, али сам убеђен да ће до почетка сезоне Црвена звезда бити одлично припремљена.

Председник ФК Црвена звезда најавио је за крај ове недеље нову седницу Управног одбора клуба.

Претходни текстТрећи састанак Радне групе
Следећи текстАнтонић тренер кошаркашица