Увалин тренер

37

Одлазећи управни одбор КК Црвене звезде, у сарадњи са спортским друштвом, формирао је радну групу задужену за избор новог руководства. Једна од првих одлука ове транцизије је дана ингеренције спортског директора Бранка Ковачевића преузме Мирко Павловић, његов досадашњи заменик. Павловић је одмах потврдио да се име новог тренера црвемо-белих зна:
– Тренер ће бити Михаило Увалин. У питању је изданак Звездине тренерске школе, првак Белгије са Остендеом 2006, који је прошле сезоне седео на клупи пољског Полпака. Разговор је обављен, остале су само формалности до његове промоције.
Павловић ће члановима радне групе на првом састанку у уторак предложити избор Увалина и спортски програм рада, како би се зауставило убрзано осипање екипе. Отишли су Цветковић и Кук, слободни су Суботић и Раичевић, захтеве за раскид уговора поднели су Александров, Милошевић и Марковић.
– И Марко Лекић је поднео захтев за раскид уговора. Морамо да зауставимо ово осипање, да брзо направимо скаутинг и формирамо екипу за следећу сезону. На тржишту нема много младих играча за филозофију игре коју желимо да применимо у Звезди – упозорава Павловић.
Једно од горућих питања је и будућност капитена Тадије Драгићевића за чије услуге Динамо из Москве нуди чак 700.000 евра:
– Највише бисмо волели да Тадија остане још једну сезону, али то ће зависити и од финансијске ситуације у клубу – каже Павловић. – Услов је да нова управа брзо реагује, обезбеди спонзоре, као и да држава препозна интерес да помогне Звезди и Партизану. Тачно је да Партизан има веће успехе, али никада неће бити већи бренд од Звезде. Предложићу спортски програм радној групи, која се састоји од еминентних људи. Надам се да ћу добити подршку, а да ће они успети да формирају руководство способно да подржи тај план и финансијски.
Чланови радне групе обавиће консултације и предложиће скупштини клуба најбоље кандидате за председника и састав новог управног одбора.

Претходни текстЗвезда у лиги шампиона
Следећи текстСтанковић у немилости