Опроштај од легендарног професора

39

Атлетски клуб Црвена звезда и наше Спортско друштво с неизмерним болом и великом тугом опростили су се од професора Александра Маринковића, легенде црвено-беле и српске „краљице спортова“.
На комеморативном скупу, одржаном у понедељак на „Маракани“, о човеку чије су  стручно знање, љубав, воља и упорност за радом и ненадмашни таленат да препозна таленат и створи шампиона, с великим пијететом према професору Маринковићу говорили су његов најбољи ученик Ненад Стекић, легендарна Олга Ацић, иначе почасни председник Скупштине АК Црвена звезда, као и Снежана Пајкић-Јоловић.
„Професор Маринковић се током читавог живота руководио девизом – „Само што брже“. Тренирао је и до титула доводио рекордере Југославије Крижана, Станичића, Писића, Караулића, Вукићевића, а највећи успех остварио је са Ненадом Стекићем , са којим је заједно стигао до две вицешампионске титуле на Првенствима Европе на отвореном и једне у дворани. Ненадов скок од 8,45 метара у Монтреалу и данас је шести резултат Европе свих времена, а иза тога стоји наш професор“, причала је Олга Ацић.
„Много тога смо прошли заједно“, надовезао се Ненад Стекић.. „Сарађивали смо 45 година… Увек бисмо се чули око девет увече и делили све животне и спортске радости и тугу. Аца је ишао испред свог времена… Овде сам да се опростим од свог другог оца“.
Професор Маринковић биће сахрањен у среду у 14.30 часова у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Претходни текстБајка наших Џудиста
Следећи текстПоловични Борис и Виктор