Бајка наших Џудиста

48

Прошле суботе у београдском Зоо „Врту добре наде“ одржана је традиционална, 12. карате ревија, симболично названа „Спортска бајка“. На позив организатора, наше прослављене каратисткиње, вишеструке првакиње Тање Петровић и њеног Карате клуба „Нипон“, учешће у овој сјајној манифестацији узели су и џудисти Црвене звезде.

Циљ ове манифестације био је да се што више деце укључи у спорт и да живи у здравом окружењу. У ту сврху, у предивном амбијенту „Врта добре наде“ оформљено је 12 спортских радионица у којима су најмлађи такмичари и чланови разних клубова приказивали сву лепоту спортова којим се баве. На тај начин направљен је значајан искорак у односу на протекле године, кад су у овом традиционалном спортском дану учествовали само каратисти. Сада, пажњу посетилаца привукли су и атлетичари, фудбалери, џудисти… и тако редом у 12 спортских радионица!
„Спортска бајка“ је имала и хуманитарни карактер, пошто су специјални гости ове ревије била деца без родитељског старања и деца ометена у развоју, а поред њих и чланови клуба Брезовица са Косова.
Џудо клуб Црвена звезда, на челу са директором Иваном Тодоровим, иначе броји 150 чланова. Овом приликом, неки од њих одушевили су Београђане током „Спортске бајке“ у Зоолошком врту.

Претходни текстНавијачи против Станковића
Следећи текстОпроштај од легендарног професора