Верујемо у кошаркашице

123

Тренер Звездиних кошаркашица Драгомир Буквић мирно дочекује почетак финалне серије плеј-офа Банка Интеза Суперлиге. Ипак, то је само на први поглед. Чим почне прича о предстојећим дуелима са шампионом Хемофармом – а први је на програму већ вечерас у вршачком „Миленијуму“, учитељу црвено-белих девојака заискре очи. Чини се да, као и његова екипа, једва чека да меч почне.

Господине Буквићу, знате ли да све Ваше кошаркашице с великим оптимизном дочекују финале, све с којима смо разговарали кажу да је време да титула стигне на „Маракану“?

„Драго ми је што тако мисле и ја с њима могу само да се сложим. Без икаквог потцењивања наших ривалки, верујем да је време да се трофеј врати у Звездине витрине“, уз осмех ће Буквић.

Хемофарм је, ипак, на папиру фаворит. И то велики?

„Можемо да кажемо и овако. Хемофарм је институција која у српској женској кошарци годинама представља оно што је Партизан у мушкој конкуренцији. Највећа снага им је у томе што окосницу екипе чине играчице које су заједно већ пет, шест година. То није спорно. Али, верујем у свој тим. Тражићемо шансу у свакој утакмици и гледаћемо да увек неким новим додатним детаљом изненадимо актуелне шампионке. У сваком случају, предвиђам изузетно занимљиво финале“.

На чему базирате толики оптимизам?

„Иза нас је дуга и напорна сезона, у којој смо одиграли више од 50 утакмица. После доста промена у екипи, најзад смо сложили све коцкице. Играмо веома добро. То ми је довољно да будем оптимиста“.

Нашим кошаркашицама ово финале је последња шанса да се домогну неког трофеја у овој сезони. У АБА лиги Вам је за длаку измакао пласман на „фајнал-фор“, у финалу Купа славио је управо Хемофарм…

„Завршни турнир регионалне лиге заиста нам је измакао за можда само бод или два, и то стицајем разних околности. На неке смо могли да утичемо, на неке не. Непланирано смо на почетку сезоне поражени од Младог Крајишника, а опет, чини ми се да је то такмичење имало чудни ток, да смо играли сами против хрватских клубова који су „гурали“ дубровачки Рагузо на финални турнир. На неким утакмицама на страни било је, уз све то, немогуће победити уз суђење које је ишло на нашу штету… Што се тиче финала Купа, мени је жао што су моје играчице касно схватиле да могу да победе екипу Хемофарма… Сад ме радује што знају да и то могу, па неће играти у грчу. Кад се све сабере, однос пре овог финала је можда 60:40 у корист Вршчанки, али и тих 40 одсто је – добра шанса“.

Како коментаришете полуфиналне обрачуне? И Звезда и Хемофарм су завршили посао у два меча…

„Гледао сам снимак дуела између Хемофарма и Спартака и, морам да признам, да су ме Суботичанке мало разочарале јер су се брзо предале. Мислим да су реално могле да пруже јачи отпор. Што се тиче нашег двомеча са Партизаном, хајде, може се и рећи да смо у првом сусрету срећно сачували победу, али срећа прати квалитетне и храбре. Други меч је био баш за уживање, утакмица која је сваким својим елементом заслужила да носи епитет европска. Партизан има заиста добру екипу, игра одлично и ја сам задовољан како су моје играчице паметно, зрело, а при том веома агресивно, дошле до 2:0 у серији. То нам је дало пар дана више да се освежимо, ударимо гланц за финале“.

Атмосфера у екипи је, чини нам се, сјајна?

„Заиста је тако. Зато и јесам оптимиста. Ако моје играчице буду психички јаке, чврсте, борбене, у сваком мечу без обзира да ли играмо пред вршачким или нашим навијачима, верујем да можемо до титуле!“, тврди тренер Звездашица Драгомир Буквић.

Верујемо и ми!

Претходни текстЗвезда од 2. кола
Следећи текстЦрвене даме за титулу