Наше кошаркашице за титулу

43

Почиње одбројавање. Још мало је остало до почетка финалне серије плеј-офа Банка Интеза Суперлиге. Бројимо сате до понедељка (18 часова) и првог сусрета у коме ће наше кошаркашице кренути у наизглед немогућу мисију – да са трона свргну већ дуго неприкосновену екипу Хемофарма.

Судећи по расположењу на једном од последњих тренинга у „Шумицама“, Звездашице су спремне и физички и психолошки да Вршчанке нападну већ у њиховом „Миленијуму“!

„Знамо да је Хемофарм на папиру фаворит, али у име екипе смем да поручим – идемо на титулу“, оптимиста је Тијана Зупанчић, која је тек крајем сезоне, кад су се коначно склопиле све коцкице у тиму, добила прилику да се из рекета врати на своју позицију, одакле прецизном руком „терорише“ Звездине ривалке. „Ово је реприза прошлогодишњег финала, али ја сам уверена да ће имати другачији исход. Много повољнији по нас. Искусније смо за једну сезону, у доброј форми смо, играмо лепо и због свега тога, упркос снази Хемофарма, верујем да можемо да славимо у финалу“.

Од шутерског тренинга на тренутак издвајамо и сјајну младу играчицу Нину Богићевић, која дели мишљење своје старије саиграчице.

„Наше последње утакмице са Вршчанкама показале су да разлика у квалитету више није на њиховој страни. Сваки дуел је носио велику борбу, а побеђивале су нас само на искуство. Поготово ми је жао пораза у финалу Купа, пошто је то била сјајна прилика да освојимо трофеј. Могу слободно да кажем да у том тренутку нисмо ни биле свесне да можемо да славимо, наше ривалке су то искористиле и у првом полувремену направиле разлику коју до краја нисмо успели да стигнемо. Ипак, успеле смо да их савладамо у Суперлиги, што је први и једини пораз Хемофарма у последње две године. Коначно знамо да можемо да играмо с њима и зато и не планирамо да у финалној серији одиграмо три, четири или пет утакмица већ да – освојимо титулу“, расположена је Нина Богићевић.

Док играчице на паркету „Шумица“ следе упутства тренера Буквића, марљиво шутирају и истрчавају прописане деонице, првог стратега забринуто питамо где је капитенка и ове сезоне најбоља играчица Јелена Велиновић.

„Поштедео сам је овог тренинга због повишене температуре, али све је у реду. Биће Јела спремна за борбу већ у понедељак“, сталожено ће тренер наших сјајних девојака.

Лопте после шутева са дистанце, покушаја за три поена, са крилних позиција… већином пролазе кроз обруч. Десет, двадесет, педесет… престајемо да бројимо.

„Ива, врати се и шутирај“, виче Буквић Роглићевој која је у једном тренутку стала крај аут-линије. Наша репрезентативка се враћа послу, потом се са играчицама смењује крај записничког стола где саме уписују статистику.

„Можемо да парирамо шампионкама, можемо чак да направимо изненађење“, уверена је и Дуња Прћић, девојка која може успешно да игра на разним позицијама. „Ове сезоне смо сјајно радиле и мислим да је време да нам се врати за све уложено. Знам да нас од понедељка очекује жестока борба на свим позицијама, јер Хемофарм је заиста „покрио“ сва места у тиму, има и феноменалну Биљану Станковић која их води, креира игру и диктира ритам на паркету, али сад већ знамо не само како да им парирамо него и да им одговоримо“, истиче Дуња.

Верујемо у наше девојке. И бићемо уз њих свим срцем и у понедељак, кад изађу на први мегдан Хемофарму. Први у серији која на крају за исход можда буде имала – још једну титулу за наш женски Кошаркашки клуб. На „Маракани“ се томе сви надају.

Претходни текстПредстоји пуно послова
Следећи текстТрилинг за Србију